Política29/06/2015

Cospedal acusa els governs tripartits de Catalunya d'haver plantat una "llavor rupturista i d'odi"

Diu que el PSOE de Pedro Sánchez utilitza la bandera espanyola sense creure en la unitat d'Espanya

Joan Rusiñol

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha acusat aquest dilluns al matí els anteriors governs tripartits de la Generalitat -PSC, ERC i ICV-EUiA- d'haver plantat la "llavor" del procés sobiranista català i de la línia política que avui segueix el president de la Generalitat, Artur Mas. En la conferència inaugural del Campus FAES, la fundació que presideix José María Aznar, ha anat més enllà i ha assegurat que aquells executius, els presidits per Pasqual Maragall i José Montilla, amb el "beneplàcit" de José Luis Rodríguez Zapatero van fer brotar "una llavor equivocada, rupturista i d'odi" que va suposar "tornar a tirar vinagre a les ferides del passat" i a posar en qüestió la Constitució de 1978.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número 2 del PP, acompanyada del president d'honor del seu partit, no ha escatimat crítiques al PSOE, a qui responsabilitza de la situació econòmica, d'obrir la porta de les institucions als "populismes" i d'embolicar-se ara amb la bandera espanyola "si bé no creu ni en la unitat [d'Espanya] ni en la solidaritat" entre espanyols. La prova, diu, és la "complaença" amb què l'anterior govern socialista de l'Estat es va mirar el pacte de govern del PSC amb la "radicalitat" d'independentistes i ecosocialistes.

Cargando
No hay anuncios

Per Cospedal, aquells anys de govern van obrir la porta al debat sobiranista actual i ha acusat el president Mas d'haver sobrepassat "uns límits que fins fa ben poc es consideraven infranquejables". Ha afirmat que el Govern català "s'ha posat per sobre de la llei i del pacte de convivència", a parer seu, "per tapar i ocultar qüestions moltes vegades inconfessables".

Avalant la tesi anzarista de la ruptura interna entre catalans, la secretària general dels populars ha dit que Mas "porta Catalunya a una situació d'una autèntica fractura social, interna i amb la resta d'Espanya".