Tremosa respon a Vidal-Quadras: "Els que han actuat violentament al llarg de la història han estat els exèrcits espanyols"

Una carta per rebatre les paraules del vicepresident de l'Eurocambra explica el dèficit fiscal, el Franquisme i la naturalesa pacífica del sobiranisme català

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa
Ara
10/10/2012
2 min

BarcelonaL'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha escrit una carta als seus col·legues al Parlament Europeu per "replicar diverses opinions i desinformacions expressades pel vicepresident de l'Eurocambra, Aleix Vidal-Quadras, en una carta pública enviada el 3 d'octubre a tots els membres del Parlament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa hi inclou un document explicatiu del dèficit fiscal de Catalunya, concretament les balances fiscals del 2005 publicades pel govern espanyol –"per tant, afirmar públicament que estic propagant fantasies econòmiques és simplement fals", afirma–. També hi inclou un enllaç al 'think tank' CatDem, amb articles en anglès d'economistes de prestigi catalans. Hi explica que "la lluita catalana pel reconeixement nacional mai no ha estat violent, per tant, no puc acceptar que 'no és ni pacífica ni democràtica'".

"Una cosa curiosa va passar ahir al vespre", afegeix. "Mentre el Parlament espanyol vetava un possible referèndum a Catalunya, a Londres, el govern britànic acordava amb l'escocès les condicions pel referèndum a Escòcia el 2014. En la meva opinió, el dret d'autodeterminació és més important que la independència, i per sobre de tot, s'hauria de respectar", considera.

"El cas català", debatut al Parlament anglès el 1713

L'eurodiputat prossegueix tot dient que "els que han actuat violentament al llarg de la història, han estat els exèrcits espanyols que han bombardejat Barcelona i altres ciutats catalanes durant quasi 300 anys". Tremosa també exposa alguns fets de la Guerra Civil i el Franquisme, com l'execució del President Lluís Companys.

La carta inclou un altre enllaç que duu a un full de mà que inclou la transcripció de 5 debats al Parlament Anglès "sobre el cas català" el 1713, i el poema de Màrius Torres 'La ciutat llunyana' en anglès, francès i castellà. "Va ajudar els catalans a suportar 40 llargs anys de dictadura de Franco i expresa d'una manera única el nostre somni de llibertat i democràcia", opina. A més, Tremosa hi ha afegit un vídeo amb la versió musicada de l'obra a càrrec de Meritxell Gené.

stats