Política16/03/2018

Tremosa avala el nomenament de Guindos com a vicepresident del BCE

L'eurodiputat del PDECat avisa que l'exministre espanyol no tindrà una "feina fàcil"

Europa Press
i Europa Press

BarcelonaL'eurodiputat del PDECat Ramon Tremosa ha avalat aquest divendres la candidatura de l'exministre d'Economia Luis de Guindos a la vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE): "Em sembla bé. No hi tinc cap objecció i espero que pugui fer una bona feina". En un esmorzar-col·loqui a la seu de Barcelona de la Comissió Europea, Tremosa ha dit que Guindos va obtenir l'aval de l'Eurocambra "pels pèls" i que la decisió del Parlament Europeu no és vinculant però que, si el Parlament s'hi hagués oposat, l'exministre hauria quedat políticament tocat.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa ha afegit que Guindos tenia complicat l'aval del Parlament Europeu per no ser dona i per ser ministre, ja que, segons Tremosa, els països del nord d'Europa no veuen amb bons ulls que un ministre s'assegui a la mesa del BCE. Ha explicat, així, que el va advertir que, mentre mantingués la cartera d'Economia al mateix temps que es presentava al càrrec, estava "erosionant la presumpció d'innocència del BCE, que era una cosa sagrada" -és a dir, la independència de la institució-.

Cargando
No hay anuncios

Normalment, els candidats al BCE surten dels bancs centrals estatals, com el Banc d'Espanya i, en cas d'haver ocupat un ministeri, se'ls demana que estiguin un temps fora del càrrec abans d'assumir el nou càrrec al BCE. A l'espera de saber quines carteres mantindrà Guindos a la vicepresidència del BCE, Tremosa espera "treballar amb ell com amb els altres membres" de la institució i ha vaticinat que Guindos ho tindrà difícil, perquè arriba un moment a Europa de tocar els tipus d'interès, cosa que l'eurodiputat assumeix que es traduirà en més retallades.

"No tindrà una feina fàcil. És important que Espanya recuperi la cadira que va perdre el 2012, per la qual cosa només em queda desitjar-li bona sort i bona feina", ha dit després d'avalar el rescat bancari que va protagonitzar l'executiu a Espanya. Sobre aquest moviment ha dit que "s'havia de rescatar Bankia, perquè no hi havia una altra opció i, tal com estava la prima de risc es va haver de demanar un rescat a Europa".