La reforma del Codi Penal

Què diu el Codi Penal de la resta d'Europa sobre la sedició?

En els casos que analitza la Moncloa les penes es mouen al voltant dels cinc anys

BarcelonaEl president espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquest dijous al vespre que suprimiria el delicte de sedició i modificaria el de desordres públics i ho va justificar amb la idea que això acostaria Espanya als estàndards europeus en aquest tipus de delictes. Però com es tracten a Europa? Entre els casos que la Moncloa ha estudiat com a referència hi ha el francès, l’italià, l’alemany i el belga.

1.

França

La pena va dels dos als deu anys en funció de si el delicte es comet individualment o en grup i també de si és amb armes o sense.

Cargando
No hay anuncios
2.

Itàlia

El càstig va dels sis mesos als cinc anys de presó. També hi ha el delicte d’instigació a desobeir l’ordre públic, que comporta de sis mesos a cinc anys.

Cargando
No hay anuncios
3.

Alemanya

No hi ha un delicte homònim, sinó diversos que parlen de desordres públics i que tenen present si hi ha violència o no. Depèn de la gravetat dels fets, però pot anar des d’una multa fins a cinc anys de presó.

Cargando
No hay anuncios
4.

Bèlgica

El càstig té una forquilla d’un a cinc anys si és sense armes. Si sí que n’hi ha, s’elevaria fins a una dècada de privació de llibertat.

Cargando
No hay anuncios
5.

Suïssa

Sense agreujants, els delictes contra l’estat o la Constitució comporten menys d’un any de presó, però poden arribar a comportar-ne 3 en els casos considerats més greus.

Cargando
No hay anuncios
6.

Portugal

Hi ha dos tipus penals equivalents. D’un a vuit anys de presó per resistència, i fins a tres anys en cas d’aldarulls per pertorbar el funcionament constitucional.

Cargando
No hay anuncios
7.

Regne Unit

El delicte de sedició va ser formalment abolit el 2009. Es va considerar que ja hi havia altres lleis que cobrien aquesta qüestió. El 2019 una petició popular va demanar restaurar-lo, però no va prosperar.

Cargando
No hay anuncios