Política05/05/2019

Puigdemont: "Que abandonin tota esperança els que es pensin que ens podran doblegar a través de torçar el dret"

L'expresident titlla la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) d'"intent vergonyós d'alterar un procés electoral"

Acn

BarcelonaCarles Puigdemont ha comparegut aquest diumenge a la tarda en roda de premsa per valorar la resolució del Tribunal Suprem, que ha instat el jutjat de Madrid a tombar "immediatanment" el veto a l'expresident a les europees. "Això ha estat un intent vergonyós d'alterar un procés electoral", ha lamentat: "És impropi d'una democràcia". En aquest sentit, ha instat els votants a acudir en massa a les urnes. "La manera de defensar la democràcia no és només votant, sinó votant aquelles opcions que poden representar una garantia efectiva de la defensa dels drets i llibertats fonamentals", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que la decisió de la JEC ha donat rellevància mediàtica a Puigdemont, l'expresident ha posat en valor que JxCat ha perdut "una setmana clau" en la precampanya pel que va a la "tramesa censal". "No podem enviar cap paperet a la gent", ha lamentat: "Totes les altres formacions ja ho tenen a punt, nosaltres no. Partim amb desavantatge".

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, l'advocat Gonzalo Boye, membre de l'equip de defensa de Puigdemont, ha posat en valor que "el Suprem, tot i no haver volgut assumir les competències, sí que ha assumit que (Puigdemont, Comín i Ponsatí )són elegibles".

També el president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat públicament el seu suport a Puigdemont, i ha considerat la resolució del Tribunal Suprem una "victòria". "Han guanyat", ha dit Torra sobre Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín, als qui ha felicitat.

Cargando
No hay anuncios

Des de Tarragona, on ha assistit a l'assemblea general de l'ANC, també s'ha preguntat "com d'aberrant" deuria ser la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) perquè la Fiscalia i el Tribunal Suprem acabin donant la raó als independentistes. En aquest sentit, ha dit que espera que el jutjat de Madrid acabi resolent dilluns en aquesta línia, i ha aprofitat per tornar a criticar la "politització i l'animadversió respecte a les llibertats fonamentals" de la JEC.