POLÍTICA
Política02/11/2013

Teresa Forcades proposa ara la supressió dels partits polítics

L'impulsora del Procés Constituent creu que si no se suprimeixen, com a mínim s'han de modificar de forma "radical" perquè són ostatges del poder econòmic

Efe
i Efe

BarcelonaLa monja, teòloga i doctora en medicina Teresa Forcades ha proposat la supressió dels partits polítics o almenys la seva "modificació radical" perquè, al seu parer, no funcionen democràticament i són ostatges del poder econòmic que els finança, per la qual cosa no poden tutelar una democràcia real.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb Efe, Forcades, que acaba de publicar el llibre 'Sense por', escrit juntament amb l'experta en moviments socials Esther Vivas, ha afirmat que "els partits tenen una manera de funcionar que és contrària al que anomenem la democràcia de qualitat o democràcia real o simplement la democràcia".

Cargando
No hay anuncios

Al llibre 'Sense por', publicat per Icaria Editorial, editat en castellà i català i que s'ha situat en cinc setmanes com el més venut de no-ficció en català, Forcades i Vives analitzen els efectes de la crisi i defensen la incompatibilitat entre capitalisme i democràcia, justícia i llibertat.

"Cal perdre la por"

Cargando
No hay anuncios

Forcades, impulsora juntament l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, de la plataforma Procés Constituent, que impulsa una candidatura alternativa per a les eleccions autonòmiques, subratlla que "per canviar les coses cal perdre la por" i desobeir lleis i polítiques injustes.

La monja benedictina, que ha traslladat la seva residència a Berlín per impartir durant un any classes de teologia a la Universitat de Humboldt, critica la forma de finançar dels partits. Segons Forcades, el finançament dels partits necessita "quantitats tan importants que s'han de relacionar amb interessos del gran capital, i això és una servitud política quan han de prendre després decisions amb la llibertat democràtica necessària, tant si són al govern i tenen responsabilitats executives com si són a l'oposició".