Política08/09/2015

L'associació Tercera Via es presenta a Madrid amb el suport de la plana major del PSOE

El seu president afirma que "la immensa majoria de catalans" vol seguir a Espanya i afirma que el debat "no és de competències sinó de competència"

Ferran Casas
i Ferran Casas

BarcelonaL'associació Tercera Via: Diàleg i Acord s'ha presentat aquest dimarts a la capital espanyola en un acte a l'antiga seu del diari 'Madrid' apadrinada, entre d'altres, pel periodista Miguel Ángel Aguilar i amb la participació del president de l'entitat, Mario Romero, i l'exvicepresident del TC a proposta del PSOE Eugeni Gay. El PSOE i el PSC s'han implicat a fons perquè l'acte fos un èxit. Entre el públic hi havia dirigents actuals i pretèrits com ara Felipe González, Pedro Sánchez, Alfredo Pérez Rubalcaba, Meritxell Batet, Francisco Rubio Llorente, Joaquín Almunia, Pere Navarro, Antonio Hernando o Patxi López.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Romero ha presentat l'entitat com a "plural i apartidista" i ha afirmat que buscaran el "diàleg" per arribar a l'acord i l'"encaix just" de Catalunya a Espanya. Sobre els perjudicis que crearia la independència, ha afirmat que "el Barça seria molt més petit, pobre i amb pitjors jugadors si no estigués a Espanya", una regla que ha aplicat a tots els altres estaments. "La immensa majoria dels catalans està per la tercera via, a favor de seguir a Espanya", ha indicat apel·lant a la "convivència democràtica" i a la necessitat d'una Espanya "plural i diversa". Per a ells, el problema no és "de competències sinó de competència" i ha recordat que Enric Prat de la Riba i la Mancomunitat van fer molt amb ben poc.

Cargando
No hay anuncios

Eugeni Gay ha afirmat que Catalunya és una "nació" però que ell se sent català i espanyol "perquè és una mateixa cosa". "¿Algú es pot qüestionar seriosament que Catalunya no és una nació?", s'ha preguntat de forma retòrica el jurista al davant de González, que uns minuts abans havia volgut aclarir que ell en cap cas va demanar, en una entrevista publicada dissabte a 'La Vanguardia', que Catalunya havia de ser reconeguda com a nació a la reforma constitucional.

Ha donat per fet que la reforma constitucional és "inevitable" malgrat que no se n'han explorat encara "totes les potencialitats".