Teixidó tornarà a presidir Lliures després d'haver-hi renunciat fa un any pels "incompliments" de Valls

L'exdirigent de Convergència ha continuat treballant en la primera línia del partit malgrat haver deixat el càrrec

Antoni Fernàndez Teixidó: “La dicotomia d’ara és o revolució o negociació. La resta és enganyar la gent”
Anna Mascaró
02/07/2020
2 min

BarcelonaAntoni Fernández Teixidó torna a incorporar-se aquesta tarda oficialment a la presidència de Lliures, segons diverses fonts avancen a l'ARA. L'exdirigent de Convergència va abandonar el partit l'abril del 2019 descontent per l'acord per presentar-se amb Ciutadans i l'ex primer ministre francès, Manuel Valls, a les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona. En concret, va denunciar un "incompliment" de l'acord per part de Valls (entre d'altres coses, va posar els candidats de Lliures en llocs més baixos de la llista del que s'esperava).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat l'anunci de la seva partida, Teixidó ha continuat liderant la formació entre bambolines i assistint a les reunions del consell executiu. Les mateixes veus assenyalen que ha sigut el mateix consell executiu el que li ha demanat que torni a ocupar oficialment la presidència del partit. Aquesta tarda tindrà lloc la cinquena conferència de Lliures, que constituirà la nova executiva amb vuit incorporacions (mentre que Laura Vázquez i Conchita Pedrós abandonen el càrrec). A més, la formació impulsarà una resolució política i una resolució programàtica, amb una crida a conformar una candidatura catalanista única de cara a les catalanes i també a posar la recuperació econòmica després de la crisi sanitària com a prioritat.

Lliures és una de les formacions que treballa per construir una candidatura de centre catalanista conjunta de cara a les eleccions. Manté converses amb la Lliga Democràtica, Units per Avançar (UxA), el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) i Convergents. No obstant això, malgrat que porten mesos de negociacions, aquests partits encara no han arribat a cap acord. El principal escull entre ells és el grau de sobiranisme i els vetos personals. Aquest migdia la Lliga Democràtica, que en les últimes setmanes també s'ha acostat a Ciutadans, ha demanat en un comunicat que es construeixi una "única opció electoral" o, "si no pot ser, clarificar els camps, definir dues opcions i pactar també una entesa".

stats