Tardà exigeix "saber-ho tot" sobre els cartells contra els Maragall més enllà de la dimissió de Sabrià

L'exdiputat al Congrés veu poc creïbles les disculpes de la formació i reivindica que Oriol Junqueras continuï liderant ERC

ARA
2 min
Joan Tardà: “Repetir la fórmula de govern JxCat-ERC seria un fracàs”

BarcelonaUna de les principals veus del sector junquerista d'ERC, davant els que demanen una renovació de lideratges a la formació, és la de l'exportaveu al Congrés Joan Tardà. En una entrevista a El Punt Avui aquest dilluns, entra a fons en el cas dels cartells de falsa bandera contra els germans Maragall destapat per l'ARA i reclama "conèixer la veritat" sobre l'afer i "que es depurin responsabilitats", més enllà de la dimissió del viceconseller Sergi Sabrià. La de l'exdiputat al Congrés ha estat una de les veus més dures contra la gestió de l'afer, que va titllar d'"atemptat contra el partit" el dia que es va publicar la informació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tardà confessa que sent una "profunda vergonya" per la situació, i veu que la resposta del partit és tova i amb "excuses de mal pagador". En aquest sentit, Tardà veu poc creïbles les disculpes que la direcció ha fet públiques, així com la dimissió de Sabrià, un dels principals assenyalats per la investigació, que tenia un rol preeminent en la comunicació B del partit, perquè considera que "demanar perdó sense que se sàpiga la veritat, es depurin responsabilitats i es demani perdó a la militància i a la ciutadania, no és creïble".

L'esclat de l'escàndol —i de la investigació interna— es produeix en un moment de profunda divisió al partit davant del congrés que farà al novembre per renovar o mantenir el lideratge del fins fa poc president del partit, Oriol Junqueras. Tardà veu Junqueras com la persona adequada per a la nova etapa que creu que ha d'obrir la formació. Tot i que porta 12 anys liderant el partit, i malgrat els últims revessos electorals, l'exdiputat creu que la figura de Junqueras és "inqüestionable". Considera imprescindible renovar la direcció, però també assegura que pretendre fer "taula rasa" és "infantilisme polític". Junqueras ha defensat des del primer moment que no sabia que els cartells denigrants fossin un atac de falsa bandera, malgrat que Sabrià, el dia de la seva dimissió, va apuntar que n'havia informat la direcció del partit: no va mencionar Junqueras, però va donar a entendre que ho sabia.

Noves informacions

Aquest dilluns la portaveu d'Esquerra, Raquel Sans, tornarà a oferir una roda de premsa després de l'habitual reunió de l'executiva dels dilluns. Ho farà després que s'hagin publicat novetats sobre l'afer dels cartells, com els suposats 50.000 euros pagats als tres joves que van executar l'acció per mantenir el seu silenci, informació avançada per La Vanguardia, i que el partit ha negat: "En cap cas s’ha fet cap pagament per silenciar l’acció dels cartells ni l’elaboració de presumptes factures falses", va dir dissabte en un comunicat.

D'una altra banda, preguntat sobre què ha de fer ERC si l'expresident Carles Puigdemont es presenta a la investidura, Tardà diu que se sent "molt poc interpel·lat" per Junts, i no veu amb mals ulls investir Salvador Illa si per facilitar-ne la investidura no s'entén "regalar-la".

stats