Política09/03/2015

Tania Sánchez no participarà a les primàries de Podem

Per no "desviar el debat", el col·lectiu impulsat per l'excandidata d'IU, Convocatòria per Madrid, participarà en el procés sense ella

Efe

MadridL'excandidata d'IU Tania Sánchez no participarà a les primàries de Podem a la Comunitat de Madrid, encara que la plataforma que ella ha promogut, Convocatòria per Madrid, sí que ha arribat a un preacord amb la formació liderada per Pablo Iglesias per construir una candidatura d'unitat popular.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Convocatòria per Madrid explica que el preacord permet que la plataforma participi al procés de primàries de la formació amb un reconeixement com a "actor principal per al canvi".

Cargando
No hay anuncios

"Amb la finalitat de no desviar el debat del qual ha de ser el centre [el projecte polític i les persones], Tania Sánchez no participarà en aquest procés de primàries, encara que seguirà treballant per la unitat popular i el canvi a Madrid", precisa el comunicat.

Dimarts hi va haver una primera reunió formal entre responsables de Podem i Convocatòria per Madrid que va acabar sense acord, fet que va motivar que tant el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, com l'eurodiputat Miguel Urbán –representant del corrent contrari a Iglesias, que va intentar disputar a Luis Alegre la secretaria general a Madrid– li demanessin que reconsiderés la seva posició.

Cargando
No hay anuncios

Tania Sánchez ha insistit que seguia oberta a acords, però ha reiterat que la incorporació de persones individuals no sumava "prou" per garantir el canvi a Madrid, i ha descartat l'oferta de Podem de presentar-se a les primàries, com podia fer-ho qualsevol persona, per insistir en la incorporació de tot un grup.

Finalment, després d'intenses reunions durant aquests últims dies, les dues parts han arribat a un preacord que "pretén ajudar a fer que el treball de la unitat popular que ja s'ha iniciat en els municipis pugui arribar a bon terme, i que aquests processos puguin tenir una referència autonòmica".

Cargando
No hay anuncios

Convocatòria per Madrid ha puntualitzat que durant aquesta setmana es tancaran els detalls de l'acord.

Tania Sánchez es va presentar i va guanyar les primàries d'IU per encapçalar la llista a la Comunitat, però va abandonar fa poc més d'un mes aquesta formació –sumida en una guerra interna–, assegurant que no pretenia integrar-se a Podem ni "canviar un carnet per un altre", sinó fer política des de les places per assegurar el canvi polític a Madrid.

Cargando
No hay anuncios

I poc després es va muntar Convocatòria per Madrid, en la qual al costat dels exmilitants d'IU que van abandonar amb ella la formació, Equo, i el Partit per un Món més Just han estat promovent la unió de forces de l'esquerra per fer front al PP.