Política 24/03/2014

Mas a Madrid: "En els moments actuals es troba a faltar el coratge polític de Suárez"

Subratlla que l'expresident espanyol no va "mirar mai cap a una altra banda" i va "afrontar els problemes"

Joan Rusiñol
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, després de visitar la capella ardent d'Adolfo Suárez / EFE

MadridEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una breu visita aquest dilluns al migdia al Congrés dels Diputats per retre homenatge a l'expresident espanyol Adolfo Suárez i expressar el condol del poble català a la seva família. Mas ha pogut conversar amb el fill del primer cap del govern executiu de la democràcia. Suárez Illana li ha transmès l'agraïment per les mostres d'afecte rebudes des de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sortida, Mas ha aprofitat per reivindicar els valors que van inspirar l'obra de Suárez. Ha dit que "en els moments actuals" tenen "plena vigència" i "es troben a faltar" elements centrals de la seva figura política: "gran visió, sentit d'estat, audàcia, coratge polític i generositat". "Això, avui, fa més falta que mai", ha subratllat.

En una referència al president espanyol, Mariano Rajoy, sense esmentar-lo en cap moment, ha recordat el risc que va assumir Suárez restablint la Generalitat abans de la Constitució i entroncant amb la legitimitat republicana. "Qui ho ha vist i qui ho veu", ha afirmat.

Com en la Transició, "a grans reptes, grans solucions", ha demanat, amb "imaginació" i "coratge polític". I ha afegit: "El president Suárez no va mirar mai cap a una altra banda, va anar de cara, va afrontar els problemes, no va deixar que simplement anessin passant". "Crec que això per a tots nosaltres és un actiu polític que hauríem de tenir molt present", ha sentenciat, fent un toc d'alerta a la Moncloa.

stats