DRET A DECIDIR
Política30/04/2011

La societat civil pren la iniciativa per l'Estat propi

Aquest dissabte se celebra a Barcelona la Conferència Nacional per l'Estat Propi, el primer pas per crear l'Assemblea Nacional que prendrà el testimoni de l'Assemblea de Catalunya per encarar la segona transició democràtica

M.colomer

BarcelonaUn total de 1.500 persones han confirmat la seva assistència aquest dissabte a la Conferència Nacional per l'Estat propi. Es tracta del primer pas formal en el camí cap a la constitució de l'Assemblea Nacional de Catalunya, que vol prendre de referent l'Assemblea de Catalunya per empènyer la societat catalana cap a una segona transició, aquesta vegada cap a l'Estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Conferència, apadrinada aquest dimarts passat pel cantautor Lluís Llach i 200 personalitats del país -entre ells, exintegrants de l'Assemblea de Catalunya-, sotmetrà a votació el projecte de declaració d'aquest moviment de base transversal i una primera proposta de full de ruta per a la consecució d'una clara majoria social i democràtica favorable a l'emancipació nacional. Els promotors de la Conferència han anunciat una nodrida i destacada fila zero de personalitats catalanes que avalen el procés. L'actriu Txe Arana i el presentador de TV Josep Maria Ferrer Arpí conduiran l'acte, que és previst que tanqui Lluís Llach.

Cargando
No hay anuncios

D'ara a finals d'any els promotors de la iniciativa -que prenen el relleu al moviment per les consultes d'independència que van culminar a Barcelona el 10 d'abril- es proposen crear una xarxa territorial d'assemblees com a procés constituent de l'Assemblea Nacional Catalana. També en la Conferència, s'escollirà un Secretariat Provisional (format per 30 persones) i un Consell Permanent (120 integrants) d'equilibri territorial i ideològic que conduiran la primera fase constituent. Un procés que els promotors admeten que no serà ni ràpid ni senzill, però que ha de servir per donar una empenta definitiva i sòlida en la consecució d'una majoria social favorable a l'Estat propi.