Política 18/09/2015

Societat Civil Catalana abona el discurs de les "dues Catalunyes" amb una enquesta pròpia

Gerard Pruna
1 min

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha abonat aquest divendres el discurs de que existeixen "dues Catalunyes" i que la "societat està fragmentada", amb una enquesta pròpia feta per la consultora GAD3 i on entre l'1 i l'11 de setembre s'ha consultat a 1.500 catalans sobre preguntes relacionades amb el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari de comunicació de l'entitat, Juan Arza, ha assegurat que l'independentisme està "dividint Catalunya en dos", i ha apuntat que l'estudi demostra que el suporta a la independència "no és transversal" i que l'independentisme baixa "en funció del nivell d'ingressos, de la llengua que es parla a casa i dels orígens familiars".

L'enquesta, que no fa perspectives electorals, apunta que el 44,2% diu sentir-se independentista, davant del 52,9% que no se'n sent. A més, apunta que el 37,7% dels consultats veu bé una declaració unilateral de independència, mentre que un 50,2% la rebutja. Societat Civil Catalana ha avisat també que els partidaris del sí estan molt més mobilitzats.

stats