Política18/09/2015

Societat Civil Catalana abona el discurs de les "dues Catalunyes" amb una enquesta pròpia

Gerard Pruna

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha abonat aquest divendres el discurs de que existeixen "dues Catalunyes" i que la "societat està fragmentada", amb una enquesta pròpia feta per la consultora GAD3 i on entre l'1 i l'11 de setembre s'ha consultat a 1.500 catalans sobre preguntes relacionades amb el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari de comunicació de l'entitat, Juan Arza, ha assegurat que l'independentisme està "dividint Catalunya en dos", i ha apuntat que l'estudi demostra que el suporta a la independència "no és transversal" i que l'independentisme baixa "en funció del nivell d'ingressos, de la llengua que es parla a casa i dels orígens familiars".

Cargando
No hay anuncios

L'enquesta, que no fa perspectives electorals, apunta que el 44,2% diu sentir-se independentista, davant del 52,9% que no se'n sent. A més, apunta que el 37,7% dels consultats veu bé una declaració unilateral de independència, mentre que un 50,2% la rebutja. Societat Civil Catalana ha avisat també que els partidaris del sí estan molt més mobilitzats.