Política13/09/2015

Ska Keller adverteix que renunciar al referèndum "debilita" Catalunya davant d'Europa

L'eurodiputada dels verds discrepa d'engegar un procés d'independència sense una consulta ni majoria de vots

Acn

BadalonaLa líder del Partit Verd Europeu, l'alemanya Ska Keller, ha defensat un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya. En un míting multitudinari a Badalona, Keller ha apuntat que els catalans han de ser "lliures" per decidir la relació amb l'Estat i per això ha advertit que renunciar al referèndum els "debilita" a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'eurodiputada ha avisat també sobre iniciar un procés d'independència sense consulta i guanyant unes eleccions sense majoria de vots: "Francament, això a Europa ningú ho entén; tinc la impressió que és una trampa per seguir al poder i res més", ha reblat. Per a Keller, Artur Mas és el mateix que Angela Merkel i ha cridat a votar també contra l'austeritat i la corrupció.

Cargando
No hay anuncios

Keller, que ha començat el seu discurs en català i l'ha continuat en castellà, ha assegurat que a Europa s'està pendent dels canvis que es viuen a Catalunya com a primer pas pels que poden passar a Espanya i Europa des de les municipals i fins a finals d'any. "Ha florit meravellosament a tot Catalunya", ha dit Keller, que s'ha presentat per sorpresa al míting amb unes 1.200 persones, segons la candidatura de confluència.

"Podeu comptar amb molts de nosaltres a Brussel·les i a tot Europa per realitzar aspiracions de justícia i llibertat per fer un referèndum sobre el futur polític, ningú pot privar el poble de realitzar-lo, sou lliures de decidir quina relació voleu amb Europa i Espanya", ha dit Keller.

Cargando
No hay anuncios

Keller, que ha reivindicat la seva formació a diferència dels conservadors, els socialdemòcrates i els liberals sobre el dret a decidir, s'ha mostrat sorpresa davant el fet de voler iniciar un procés d'independència sense un referèndum i només guanyant les eleccions per escons. "Francament, això a Europa ningú ho entén, i tinc la impressió que és una trampa per seguir al poder", ha conclòs.

"El que farà Catalunya forta a Europa, el que farà que sigui escoltada, és que reclami un referèndum vinculant per decidir el seu futur com va fer Escòcia. Renunciar al referèndum us debilita com a país a Europa", ha afegit Keller. Per a la dirigent ecologista, el 27-S també ha de servir per canviar les polítiques d'austeritat per acabar amb "atemptats ecològics" com BCN Word, les privatitzacions i la corrupció.

Cargando
No hay anuncios

"La societat democràtica és qui castiga a les urnes les llistes esquitxades per corrupció", ha apuntat. Keller ha comparat Mas a Catalunya amb la cancellera Angela Merkel, i per això creu que apostar per Catalunya Sí que es Pot és "fer un gran vot per la transformació social i l'ecologia", ha reblat.