Els Jocs d'Hivern

El Síndic insta el Govern a estudiar incloure el Barcelonès en la consulta sobre els Jocs d'Hivern

El Comitè Olímpic Espanyol convoca les parts a una nova reunió el 25 d'abril

ARA

BarcelonaEl Govern va optar per celebrar una consulta sobre la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu davant els dubtes sobre el projecte, però els termes en què es planteja la votació també generen crítiques. El Síndic de Greuges ha instat el Govern a estudiar la possibilitat d'incloure el Barcelonès en els territoris a consultar sobre la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern. En un comunicat, defensa que la comarca també està "implicada com a seu de les proves esportives de gel". L'òrgan també proposa revisar la data prevista per fer les consultes, el 24 de juliol, perquè no coincideixi amb el període de les vacances d'estiu.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A principis de febrer el Síndic va obrir una actuació d'ofici per estudiar els criteris del Govern a l'hora de plantejar la consulta, i va demanar informació al departament de Presidència de la Generalitat, que encara no ha obtingut. En concret, va reclamar conèixer els motius pels quals l'executiu "només considera afectada la ciutadania de l'Alt Pirineu i l'Aran" i no altres territoris com el Ripollès, el Berguedà i Solsonès, i "com això es conjuga amb el dret a la igualtat entre els ciutadans". També ha sol·licitat saber quina serà la mostra poblacional amb dret de vot en la consulta i els mecanismes establerts pel Govern per garantir informació suficient als votants potencials.

Cargando
No hay anuncios

En l'escrit emès aquest dijous reclama que es publiqui "sense demora" la informació actualitzada sobre el projecte de candidatura dels Jocs Olímpics i, concretament, la "proposta esportiva", "l'impacte econòmic" que el projecte tindria al territori, l'impacte en "infraestructures" i també l'"ambiental i social".

Nova reunió per abordar els Jocs el 25 d'abril

En paral·lel, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha confirmat aquest dijous al matí que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha convocat una reunió el 25 d'abril amb el govern espanyol, el català i l'aragonès per abordar la candidatura. El ministre ha demanat, en declaracions recollides per l'ACN, "una candidatura solvent des del punt de vista tècnic, consensuada des del punt de vista institucional i mantenint el lideratge del COE, que és qui l'ha de presentar". De moment, l'Aragó continua negant-se a signar la proposta tècnica que Catalunya i el COE han consensuat.