Política31/10/2018

El síndic es reuneix amb membres del Consell d'Europa per traslladar-los la situació política de Catalunya

Ribó ha demanat enviar observadors internacionals durant el judici dels líders independentistes

Ara

BarcelonaEl síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha viatjat fins a Estrasburg per reunir-se amb diverses autoritats del Consell d'Europa. Acompanyat del president de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI), Ribó ha mantingut una trobada amb el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjorn Jagland; la comissària europea de Drets Humans, Dunja Mijatovic; el responsable del departament d'Afers Jurídics i Drets Humans del Secretariat de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Günter Schirmer, i el secretari general del Congrés de Poders Locals i Regionals.

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda d'abordar la tasca dels ombudsmans, Ribó també ha posat sobre la taula la situació a Catalunya i ha recordat "la necessitat d'exigir al govern espanyol l'informe ja compromès sobre l'actuació policial de l'1 d'octubre del 2017", segons informa en un comunicat. El síndic, a més, també ha demanat que s'estudiï la possibilitat d'enviar observadors internacionals als judicis dels dirigents independentistes.

Cargando
No hay anuncios

Ribó també els ha lliurat l'informe del Síndic sobre la "vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques" com a conseqüència de l'1-O i també el que està relacionat amb l'aplicació de l'article 155. Aquest informe sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució es presentarà el 7 de novembre al ple del Parlament.