En directe
Exclusiva de l'ARA
04/07/2024

Aragonès agraeix el "compromís i dedicació" de Sabrià: Totes les reaccions a la seva dimissió

Aragonès agraeix la feina a Sabrià: "Gràcies pel teu compromís i dedicació"

El president, Pere Aragonès, ha donat les gràcies a Sergi Sabrià després d'anunciar la seva dimissió pel cas dels cartells: "Gràcies, Sergi. Per ser-hi sempre, pel teu compromís i dedicació, treballant sempre per la llibertat del país i el projecte republicà".

Jordà també envia un missatge de suport a Sabrià

L'exconsellera i actual diputada al Congrés Teresa Jordà també ha enviat un missatge de suport a Sergi Sabrià després de la seva dimissió: "Feliç i orgullosa de la feinada que has fet arreu. D’honest se n’ha de ser, no només semblar-ho", ha afirmat en una publicació a les xarxes socials.

Colomer parla després de Sabrià: "Mai hauria autoritzat una indecència així"

Just després de la compareixença de Sergi Sabrià anunciat la seva dimissió, ha parlat un altre dels implicats en l'estructura B d'ERC: l'exvicesecretari de comunicació, Marc Colomer. "Especialment en determinats moments, em decanto per ser propietari dels silencis més que esclau de les paraules", ha dit Colomer en una publicació a les xarxes socials on ha fet una defensa aferrissada de Sergi Sabrià i ha dit que ell tampoc va autoritzar els cartells: "Mai hauria autoritzat una indecència així".

El viceconseller del Govern, Sergi Sabrià, ha decidit plegar per l'escàndol dels cartells contra els germans Maragall per l'alzheimer i l'estructura paral·lela d'Esquerra Republicana per fer contracampanya. "No ho faig perquè sóc culpable de res. És la millor aportació que puc fer a un projecte col·lectiu", ha afirmat Sabrià, que s'ha desmarcat de la decisió de posar els cartells.

Llegeix aquí la notícia completa.

Sabrià nega l'existència de l'estructura paral·lela destapada per l'ARA

"Vull que quedi molt clar que no vaig aprovar l'acció dels cartells. Em va tocar fer de bomber", ha afirmat Sabrià en roda de premsa. El viceconseller ha negat l'estructura paral·lela d'ERC, que l'ARA ha pogut comprovar: "No hi ha una estructura paral·lela, hi ha campanyes més properes a l'activisme, totes conegudes. No hi ha res ocult", ha assegurat Sabrià. El viceconseller ha afirmat que aquesta campanya "més propera a l'activisme" també es fa amb transparència, tot i que les factures que cobraven els militants via l'empresa Relevance Marketing passaven abans pels republicans.

Ernest Maragall era present a la compareixença

El candidat d'Esquerra, Ernest Maragall, era present a la compareixença de premsa del viceconseller, Sergi Sabrià. De fet, l'exresponsable de comunicació d'Esquerra ha agraït la seva presència.

Sabrià diu que fa un any que no parla amb Oriol Junqueras, però que l'expresident d'ERC va saber que els cartells contra els Maragall van ser un atac de falsa bandera

Sergi Sabrià ha admès que fa un any que no parla directament amb Oriol Junqueras, concretament, des de la nit electoral de les eleccions espanyols del 23 de juliol del 2023. En tot cas, ha assegurat que quan ell va assabentar-se que els cartells contra els Maragall era un atac de falsa bandera se li va fer arribar. Sabrià ha fet la compareixença visiblement emocionat.

Sabrià admet que estava al darrere dels 'Mariachis' que van anar a la seu de Junts

El viceconseller del Govern, Sergi Sabrià, ha admès durant la roda de premsa que estava al darrere dels 'Mariachis' que van anar a la seu de Junts mentre el partit debatia si sortir del Govern.

Sabrà dimiteix, però diu que "no és culpable de res"

Malgrat plegar, el viceconseller, Sergi Sabrià, assegura que "marxa amb el cap ben alt" i que "no és culpable de res". Visiblement emocionat, ha acusat a un sector del partit, en concret al junquerisme, de voler-lo fer fora "abans d'hora". "Hi ha qui té l'ambició personal de controlar l'organització per fer-se-la a mida", ha asseverat.

Sabrià plega pel cas dels cartells contra Maragall: "És la millor aportació que puc fer a ERC"

El viceconseller, Sergi Sabrià, anuncia que plega després del cas dels cartells contra els Maragall i l'alzheimer. "És la millor aportació que puc fer a ERC", ha assegurat en roda de premsa, tot i que ha deixat clar que ell mai va avalar l'acció perquè traspassa tots els límits ètics.

Sabrià treu pit d'haver "modernitzat" la comunciació d'Esquerra

Sergi Sabrià ha començat la roda de premsa amb un advertiment: paciència que costarà "arribar fins al final". Ha començat, de fet, explicant que va rebre ja fa anys l'encàrrec de Marta Rovira i Oriol Junqueras d'encarregar-se de la comunicació d'Esquerra: "L'hem modernitzat", ha tret pit.

Comença la compareixença de Sabrià

Les conselleres Mas i Vilagrà, presents a la compareixença de Sergi Sabrià

Les consellers Natàlia Mas i Laura Vilagrà són presents en aquests moments a la seu d'Esquerra, a l'espera de la compareixença del viceconseller, Sergi Sabrià, pel cas dels cartells contra els Maragall destapat per l'ARA i per l'estructura B d'Esquerra per fer contracampanya en contra els rivals polítics.

Els cartells contra els Maragall per l’Alzheimer van sortir de les files d’ERC

Cesc Maideu

Sergi Sabrià ha estat un dels grans assenyalats després de l'Exclusiva de l'ARA. Ara bé, una bona part del seu partit ha estat, fins ara, decidida a fer-li costat. És el cas del sector rovirista, que s'obstina a responsabilitzar a Tolo Moya com el màxim responsable de les accions de "la B". De fet, la mateixa Rovira s'ha posicionat al costat de Sabrià i assegura que la informació busca "destruir-lo".

Què és "la B"?

Els cartells contra els Maragall destapen una estructura paral·lela a ERC

Cesc Maideu

Bon dia! Sergi Sabrià parlarà avui per primera vegada després que l'ARA publiqués en exclusiva una informació que el vincularia amb una estructura paral·lela dins d'ERC anomenada 'La B'. Aquesta hauria estat l'encarregada de dur a terme accions com la dels cartells contra els germans Maragall.