Política08/10/2019

SCC: "Si els independentistes tornen a abraçar la insurrecció, ens mobilitzarem amb contundència"

Dos anys després de la manifestació per la unitat d'Espanya, considera que "van canviar la història"

Ara
i Ara

BarcelonaAmb el lema 'Recuperem el seny', Societat Civil Catalana va aplegar entre 350.000 persones –segons va indicar la Guàrdia Urbana– i un milió –segons el recompte de l'entitat–. En tot cas, va ser la concentració unionista més multitudinària des de l'inici del Procés i ara, dos anys després, no dubten en reivindicar-la. "Catalunya no és un parc temàtic dels separatistes ni un joc per a fantasies anarcoburgeses", subratllen.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un milió de catalans trencava el silenci i canviava la història", ha celebrat l'organització a través d'un comunicat, amb què al·leguen que una "fronda popular" va "desbordar els sempre estrets límits amb què el nacionalisme català havia encotillat la realitat catalana". "Va quedar clar que la ciutadania de la nostra terra és plural, està viva i no vol deixar-se imposar dictats nacionalistes", han destacat.

Cargando
No hay anuncios

La concentració d'ara fa dos anys va sortir des de plaça Urquinaona i va baixar per la Via Laietana fins a arribar a l'Estació de França. Des d'allà, personalitats com l'actual ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, i el premi Nobel de literatura Mario Vargas Llosa, van fer els parlaments oficials. "Cap home ni cap multitud, per molt que cridi, pot estar per sobre de la llei", va advertir aleshores l'ara titular d'Exteriors espanyol.

Cargando
No hay anuncios

Punt d'inflexió segons SCC: "Vam canviar la història"

Com recorden a través del comunicat, la mobilització va arribar dies abans que el Parlament proclamés la independència, primer el 10 d'octubre i després el 27 d'octubre. Però també abans que l'executiu espanyol encapçalat per Mariano Rajoy suspengués l'autonomia en aplicació de l'article 155. "El 8 d'octubre és part activa del descarrilament del projecte de segregació separatista", considera SCC que, no obstant això, matisa que la manifestació unionista va ser "l'inici d'un temps nou on la ciutadania constitucionalista de Catalunya defensarà amb fermesa democràtica les seves demandes i reivindicacions".

Cargando
No hay anuncios

"La Catalunya silenciada va emergir com a subjecte polític ferm i ja no està disposada a seguir desenvolupant mai més el paper subaltern en la nostra vida política i social", reflexionen des de l'entitat, i afirmen: "Som la majoria social catalana i exigim que se'ns tingui el respecte que mereixem en una societat democràtica".

Cargando
No hay anuncios

Ara, dos anys després de l'octubre del 2017 i a les portes de la imminent sentència del Procés, Societat Civil Catalana avisa: "La legalitat democràtica és la premissa bàsica de la convivència i la igualtat. Si algú intenta vulnerar-la de nou, ens tindrà al davant". En aquest sentit, conclouen: "Si els dirigents independentistes abracen de nou la via de la confrontació i la insurrecció, milions de catalans tornarem a mobilitzar-nos amb tota la contundència".