Política15/10/2020

Societat Civil Catalana, en crisi: forçada a l'ERTO i a abandonar la seu

El president de l'entitat és un dels afectats per l'expedient de regulació temporal d'ocupació

Anna Mascaró
i Anna Mascaró

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha sigut una de les moltes organitzacions afectades per la crisi que ha seguit el coronavirus. L'entitat porta des de l'abril sense seu física (no van renovar el contracte de lloguer) i ha fet un ERTO a tots els treballadors, tal com ha avançat Vozpópuli i ha confirmat l'ARA. A més, segons expliquen fonts de l'entitat, també s'ha fet un ajust de la plantilla que ha comportat diversos acomiadaments.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ERTO és parcial, apunten des de l'organització, cosa que implica que els afectats poden treballar a mitja jornada. Afecta tota la plantilla, també el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, l'únic càrrec de la junta directiva que cobra un sou com a gerent. "Fem una crida a la responsabilitat d'aquells que valoren la continuïtat de l'entitat", afirma en declaracions a l'ARA, en què ha insistit que la direcció està "molt unida" i "suplint les dificultats econòmiques amb implicació personal d'hores i temps".

Cargando
No hay anuncios

En les últimes setmanes, SCC ha liderat diversos actes. Durant la Diada, l'entitat va contractar una avioneta per recórrer la costa barcelonina amb una pancarta contra el Procés, i el 8 d'octubre va organitzar un col·loqui amb la presència dels líders del PSC, Ciutadans i el PP. Aquesta setmana ha presentat diversos cartells propagandístics amb el lema Si tú no votas 'ho tornaran a fer', en el marc d'una campanya que té per objectiu mobilitzar el votant constitucionalista de cara a les pròximes eleccions catalanes.

Des de l'entitat posen de manifest que no tenen deute i esperen poder revertir la situació aviat. De moment, treballen per buscar finançament en projectes concrets. Fonts de SCC atribueixen a la pandèmia la reducció dràstica en les donacions de particulars, bona part de les quals es vehiculaven a través de la Fundació Joan Boscà. No obstant, hi ha altres elements que hi influeixen. El declivi del Procés ha desmobilitzat bona part de l'unionisme. A més, l'entitat va mantenir tensions amb els partits abans de les eleccions del 10-N, en un moment de divisió entre el PSC, Cs i el PP; especialment pel que fa a Cs –els seus portaveus van arribar a ser molt crítics amb SCC públicament–, tot i que des de SCC insisteixen que actualment les relacions han millorat significativament. Veus de l'organització admeten a més que el canvi de govern a Espanya no els ha beneficiat, ja que mantenien una relació fluida i bons contactes amb l'executiu de Mariano Rajoy.