Veneçuela

Sánchez ignora el Congrés i no reconeixerà per ara Edmundo González

El president espanyol busca un "marge de mediació" amb Veneçuela de la mà de la Unió Europea

MadridVeneçuela serà aquest dimecres el que torni a demostrar la fràgil situació de Pedro Sánchez al Congrés. Mentre la cambra baixa aprovarà una iniciativa del PP que insta el govern espanyol a reconèixer Edmundo González Urrutia com a vencedor de les eleccions —gràcies als vots del PNB—, el president de l'executiu de l'Estat ha reiterat la seva oposició a fer aquest pas. Com a mínim ara. A pocs dies de reunir-se amb González Urrutia a Madrid, Sánchez ha anunciat des de la Xina que intentarà una mediació amb Veneçuela per trobar una sortida, però que no considerarà de moment l'opositor com a president legítim.

Inscriu-te a la newsletter Illa i Puigdemont, en mans de les bases d’ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des de la celebració de les eleccions hem demanat la publicació de les actes, no hem reconegut la victòria de Nicolás Maduro i treballem per la unitat a la Unió Europea perquè la unitat ens permeti tenir marge de mediació fins a finals d'any per trobar una sortida que vehiculi la voluntat democràtica expressada a les urnes pel poble veneçolà", ha afirmat Sánchez en roda de premsa des de Kunshan (Xina). Aquesta consideració política l'ha diferenciat de la "dimensió humana". "Si una persona demana asil al govern espanyol i li diem que no, quina hauria sigut la reacció justificada de l'oposició i del conjunt de la societat? No deixa de ser un gest d'humanitat, un compromís civil amb persones que per desgràcia pateixen la persecució i la repressió", ha afirmat.

Cargando
No hay anuncios

El govern espanyol atorgarà asil polític a González Urrutia, però el PP ha mantingut a l'Estat la seva ofensiva contra Sánchez pel seu paper respecte a aquest conflicte. Tot i que fa uns dies demanava que es donés protecció al líder opositor, ara els conservadors creuen que la Moncloa li fa un “favor” al govern chavista amb la sortida de González Urrutia del país i considera que se li ha de reconèixer la suposada victòria electoral. El president espanyol ha lamentat que el PP estigui instal·lat en "dir que no a tot el que faci el govern", i ha asseverat que "queda despullat en la seva incongruència".