Pedro Sánchez associa el PP als diputats díscols d’UPN

El president espanyol acusa en un míting els conservadors de “blanquejar el transfuguisme”

A.M.
2 min
El president espanyol, Pedro Sánchez, ahir en un míting.

BarcelonaLa manera com dijous es va aprovar la reforma laboral al Congrés no podia ser més inesperada: dos diputats díscols d’UPN van estar a punt de bloquejar-la a última hora, però un parlamentari del PP que es va equivocar a l’hora de prémer el botó va acabar votant-hi a favor i va salvar el govern espanyol per la campana. Tota una carambola que no ha deixat indiferents els partits i ha entrat de ple en la campanya electoral de Castella i Lleó. El president espanyol, Pedro Sánchez, va associar ahir durant un míting a Lleó el PP amb els dos diputats díscols d’UPN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l’executiu va acusar els populars de “blanquejar el transfuguisme” i “deslegitimar una votació del Parlament”. Encara que “la pitjor cosa”, per a ell, és que els populars hagin votat en contra d’un “acord bo”: “Espanya no es mereix aquesta oposició, aquesta dreta negacionista”, va dir, tal com recull Europa Press. “El que volien era guanyar una votació per darrere, amb dos trànsfugues”, va afegir l’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que va dir que els conservadors eren “especialistes en marcar-se gols en pròpia porteria”. “Va guanyar Espanya i va perdre el PP!”, va reblar. Tots dos van reforçar, a una setmana de les eleccions, la tesi que divendres passat ja va plantejar la vice secretària general del PSOE, Adriana Lastra, quan va destacar que “el PP sabia des d’abans la decisió dels diputats d’UPN”. “L’única cosa que ens queda per descobrir és el preu que n’han pagat”, va sentenciar.

En paral·lel, la ministra de Treball, Yolanda Díaz (Unides Podem), també va col·locar el PP a la diana en un article publicat a Eldiario.es on explicava que va viure els fets amb “estupor democràtic”. I va considerar que era “descoratjador” veure el PP “deslegitimar les institucions quan la realitat era que un dels seus diputats es va equivocar”. La ministra també va criticar els diputats díscols d’UPN -la direcció del partit navarrès va aprovar demanar-los l’acta-. “Van enganyar tothom per tombar a qualsevol preu la norma”, va assegurar.

Casado denuncia “trampes”

El líder del PP, Pablo Casado, va defensar el seu punt de vista en un míting a Palència. Va acusar Sánchez de “fer trampes” i de “retorçar la sobirania nacional” per tirar endavant la reforma laboral. Acompanyat del president de Castella i Lleó i candidat del PP, Alfonso Fernández Mañueco, va considerar que la manera com es va aprovar la norma -amb un vot per error d’un diputat del PP- havia donat lloc a una “crisi institucional”. El PP, va dir, s’esperava que s’aprovés, però no d’aquesta manera, i va tornar a deixar clar que portaran al Tribunal Constitucional la comptabilització del vot erroni del seu diputat.

stats