Política 24/02/2018

Sallent es bolca en solidaritat amb Anna Gabriel, la seva veïna a l'exili

Més de 600 persones omplen l'espai cultural La Fàbrica Vella del municipi

Clàudia Dinarès
2 min
L'advocat d'Anna Gabriel, Benet Salellas, durant l'acte de suport a l'exdiputada de la CUP

Sallent"No passaran". Així de clara i concisa acabava Anna Gabriel el missatge enviat des de Ginebra a l'espai cultural La Fàbrica Vella de Sallent, que ahir es va bolcar en solidaritat amb l'exdiputada de la CUP, exiliada a Suïssa. Més de 600 persones van seguir amb atenció el seu discurs. Amb un somriure, que per uns minuts va semblar escurçar els 800 quilòmetres que la separen de casa, la de Sallent va agrair les mostres de suport rebudes des del municipi. Després de no comparèixer dimecres al Tribunal Suprem, l'exdiputada assegurava que "no hi ha tribunal ni partit que tingui la clau de la llibertat". Des de Ginebra també va fer referència a la carta que li va enviar des de la presó el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, en què cita el poeta alemany Bertolt Brecht:"El millor regal que podem fer als altres és el nostre propi exemple".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant els parlaments, l'exdiputat de la CUP i advocat de Gabriel Benet Salellas va parlar de la necessitat d'instaurar una estratègia política que reivindiqui l'1 d'octubre. El gironí també va fer una crida a la mobilització i a "fer de la repressió un bumerang". Va ser el primer d'una sèrie de missatges de suport que va seguir amb les intervencions de representants del Comitè de la Defensa de la República de Sallent i del col·lectiu Sallent Respon.

Al pati de butaques, els diputats de la CUP al Parlament de Catalunya Carles Riera i Vidal Aragonés, l'exdiputat Joan Garriga i el regidor de Vic Joan Coma, entre d'altres, seguien l'acte. La cirereta del pastís la posava l'espectacle Ovidi4. L'exdiputat David Fernàndez, Mireia Vives, Borja Penalba i David Caño posaven veu a textos de Maria-Mercè Marçal i Angela Davis. Els beneficis del concert aniran a la caixa de resistència de la CUP.

stats