Política05/04/2018

Sallent organitza un festival solidari per donar suport a Anna Gabriel

Més d'una desena de grups se sumen als concerts que es faran el primer cap de setmana de maig

Ara

BarcelonaLa plataforma Sallent Respon i la campanya Free Anna Gabriel han organitzat un festival solidari el cap de setmana del 4 i 5 de maig per recaptar diners per a la caixa de solidaritat de l'exdiputada de la CUP, exiliada a Suïssa, i de la resta de membres del Govern i dirigents independentistes represaliats. L'acte, que es farà a Sallent, la seva localitat natal, comptarà amb una dotzena de concerts, una zona d'acampada i diverses activitats.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest cap de setmana solidari s'estén a la resta d'encausats, com remarquen des de la plataforma, perquè entenen que el seu cas no és aïllat i que s'engloba en la "macrocausa contra l'independentisme". Així, les dues jornades s'organitzen per defensar els drets civils, la llibertat d'expressió i contra la repressió i amb l'objectiu de donar suport a Gabriel "a nivell econòmic, emocional i jurídic".

Cargando
No hay anuncios

"La resposta", com s'ha batejat l'acte, comptarà amb les actuacions de Xavi Sarrià, Joan Garriga, Zoo, Gossos, Ebri Knight, Smoking Souls, Strombers, Pirats Sound Sistema, Yacine, Juantxo Skalari, Auxili i El Diluvi. L'entrada d'un dia costarà 15 euros (20 la solidària) i els abonaments per assistir-hi els dos dies 25 euros (30 els solidaris). Els beneficis obtinguts es destinaran a la caixa de resistència amb Anna Gabriel.

Els organitzadors denuncien que Gabriel "està patint una persecució política" i consideren que "no està descartat que sigui acusada d'un delicte de rebel·lió o de sedició" i mentre duri el processament "no podem estar segurs de quin és el seu futur i si hi ha les condicions perquè pugui tornar a cas". Per tot plegat, alerten de "la persecució política" que pateix i remarquen que no assumiran "cap renúncia ni acatament" per respondre "amb determinació i claredat l'estratègia repressiva de l'estat que vol fer callar l'Anna i la resta d'encausades".

Cargando
No hay anuncios

La plataforma Sallent Respon, que aplega veïns, entitats i col·lectius del municipi per donar suport a Gabriel, ja va organitzar el 24 de febrer un acte de suport a l'exdiputada de la CUP, que va reunir 600 persones. La plataforma assegura que preveu organitzar noves activitats de suport "per fer difusió del cas tant a nivell català com internacional".