Eleccions al Parlament

S'està ataronjant el vermell del PSC?

Els socialistes defensen que no han canviat el color corporatiu i Cs reivindica que només hi ha "un veritable taronja"

BarcelonaAmb les llistes tancades i l'estratègia electoral ja definida, el PSC ha entrat en precampanya i aquest diumenge va fer les fotos de família de la candidatura al Parc del Fòrum de Barcelona. Amb unes enquestes que el donen vencedor, però sense una majoria per ser investit, Salvador Illa va enviar el missatge que el PSC vol formar un govern "per sobre de partits i ideologies". Però, més enllà del discurs, un detall va cridar l'atenció d'alguns usuaris a les xarxes socials: la tonalitat ataronjada del cartell amb el lema 'Ara toca Catalunya' en algunes fotografies. Hi ha hagut un canvi estratègic en el color corporatiu del PSC?

Cargando
No hay anuncios

Diverses fonts del partit consultades per l'ARA ho neguen i asseguren que el cartell de l'acte era vermell. Si el to sembla més ataronjat, asseguren, és degut a un efecte de la llum i a les condicions meteorològiques del dia. En fotografies preses des d'un altre angle del mateix acte, el cartell té una tonalitat més rogenca.

I encara es veu més vermella en una foto distribuïda per l'agència Efe del mateix acte. Tot plegat, una qüestió del balanç de blancs de les càmeres: algunes, probablement en format automàtic, no van calibrar bé els colors en un espai exterior amb el cel gris que es veia a Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

En tot cas, qui sí que hi va trobar semblances amb el taronja de Ciutadans va ser el fins ara diputat Matías Alonso, que va aprofitar l'ocasió per reivindicar que a Catalunya "només hi ha un veritable taronja" capaç de plantar cara a l'independentisme, en un moment en què el partit lluita per recuperar el seu esperit original amb l'esperança de poder obtenir representació al Parlament el 12 de maig, malgrat que les enquestes pronostiquin el contrari.

Cargando
No hay anuncios

Diferents tonalitats

En diferents tonalitats, el vermell també va ser el color que va imperar al congrés que els socialistes van celebrar a mitjans de març, el seu primer gran acte de precampanya després que el president Pere Aragonès va convocar les eleccions quan el Parlament va tombar els pressupostos, i el que van fer servir a l'última campanya de les eleccions autonòmiques. En algunes instantànies el to tira més cap al taronja, mentre que en algunes altres és clarament vermell o grana.

Cargando
No hay anuncios

I què va passar en l'anterior campanya? Aleshores, Illa aterrava des del ministeri de Sanitat en una campanya marcada per les restriccions per evitar contagis de covid-19, un fet del qual donen testimoni les imatges d'actes amb assistència limitada i moltes intervencions telemàtiques. Les instantànies d'aquella campanya es poden comparar amb les de les generals i les municipals del 2023.

Cargando
No hay anuncios

I anant més enrere, en l'últim congrés extraordinari del PSC, que va servir perquè Illa agafés les regnes del partit de mans de Miquel Iceta, hi ha instantànies que mostren un fons més vermell, mentre que en unes altres la tonalitat sembla més ataronjada. Això reforçaria la tesi que el partit no ha canviat de color corporatiu, sinó que fa servir diverses tonalitats que, en condicions de llum i amb càmeres diferents, poden tenir matisos.

Cargando
No hay anuncios

Si a algú li queda encara algun dubte que el vermell continua sent el color dels socialistes, precisament aquest dimarts el partit presentarà la seva imatge corporativa per a la precampanya.