Política04/04/2015

Rull veu "més arriscat" seguir dins d'Espanya que caminar cap a la independència

El coordinador general de CDC creu que no cal que el 27-S les llistes sobiranistes comparteixin un "paraigua" comú, com proposava ERC, i diu que n'hi haurà prou que obtinguin majoria absoluta d'escons

Efe
i Efe

Barcelona"Es produeix la paradoxa que el menys arriscat és fer un pas cap a la independència i el més arriscat i temerari és quedar-se dins de l'estat espanyol com una autonomia més". És l'opinió del coordinador general de CDC, Josep Rull, que assegura que l'aposta del seu partit per la independència "no té marxa enrere" perquè "Espanya ha renunciat a ser l'estat dels catalans", entre d'altres coses perquè Catalunya pateix un "dèficit fiscal" que triplica els recursos transferits per la UE a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El número 2 de CDC ha explicat a l'agència Efe que des que Espanya va entrar al mercat comú, el 1986, "la UE ha fet una transferència neta de recursos al Regne d'Espanya per valor de 118.000 milions d'euros fins al 2011". "En aquest mateix període de temps, Catalunya, ella sola, ha aportat una transferència de recursos nets al conjunt d'Espanya per valor de 320.000 milions d'euros, en forma de dèficit fiscal, tres vegades més que la xifra que tots els europeus han donat a Espanya", ha subratllat. Aquesta qüestió, a més de la retallada de l'autogovern i la "recentralització", és una de les que porten Rull a la conclusió que "Espanya ha renunciat a ser l'estat dels catalans".

Cargando
No hay anuncios

Rull considera que per a Catalunya "és menys arriscat fer un pas cap a la independència que quedar-se dins de l'estat espanyol com una autonomia més", cosa que veu "inviable" i que podria provocar que entrés en una situació de "col·lapse" econòmic i social. CDC fa l'aposta per la independència de Catalunya "després d'haver-ho provat tot, perquè aquest és el valor que tenim, som una força que ho hem provat tot i de totes les formes possibles, amb un altíssim nivell de lleialtat amb l'estat espanyol per intentar transformar-lo", ha insistit.

Sobre el caràcter plebiscitari del 27-S, el coordinador general de CDC ha concretat que per saber si els resultats són favorables a la independència o no n'hi haurà prou amb "sumar" els escons obtinguts per "totes les candidatures en els programes electorals de les quals figuri una referència explícita a la independència". Per a CDC, que hi hagi un punt programàtic comú favorable a la independència és suficient, i no fa falta que les llistes vagin amb un "paraigua" compartit, per exemple un prefix anteposat a les seves respectives sigles.