Política30/11/2014

Rubalcaba: "A Catalunya enterren amb la senyera i bategen amb l'estelada"

L'exlíder del PSOE lamenta, en una entrevista a 'XL Semanal', que ni el PP ni el PSOE tinguin ara "credibilitat contra la corrupció"

Europa Press

MadridL'ex secretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha assenyalat que "per desgràcia, ni el PP ni el PSOE" tenen ara "credibilitat contra la corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'XL Semanal', l'ex líder socialista assegura que els mitjans de comunicació diuen que són "els partits nous els qui tenen l'obligació de demostrar que el poder no corromp", i es pregunta per què ha de ser així. "Per què n'ha de venir un de nou a demostrar que el poder no corromp? Jo he tingut poder i no m'he corromput", ha declarat.

Cargando
No hay anuncios

Precisament, en l'entrevista es refereix a l'èxit de Podem, que, segons la seva opinió, arriba "no com diuen alguns, perquè Podem digui el que la gent vol sentir, sinó perquè Podem repeteix el que la gent diu". "Ara li toca explicar com arreglarà allò que denuncia", ha afegit.

Respecte al nou líder del seu partit, Pedro Sánchez, ha indicat que "ho està fent molt bé en moments difícils". En aquest sentit, ha reconegut que dirigir ara el PSOE "és d'una dificultat enorme".

Cargando
No hay anuncios

Sobre Catalunya i el 9-N, Rubalcaba creu que "el temps no ajuda" els qui defensen la unitat d'Espanya. "A Catalunya enterren amb la senyera i bategen amb l'estelada", ha apuntat. Segons la seva opinió, s'hauria de "modificar la Constitució i fer-ho amb consens, de manera mesurada, i que totes les comunitats hi guanyin". "I en aquest marc reconèixer les singularitats de Catalunya, que les té", ha afegit.

Respecte a la reforma de la Constitució del 2011 –que va incloure el principi d'estabilitat pressupostària–, l'ex líder socialista ha reconegut que no li va agradar i no li semblava "que fos bona", però va haver de defensar-la perquè si es "plantava", Zapatero "hauria hagut de dimitir".