Política19/12/2014

Rivera demana a Mas i Junqueras "menys reunions" i que posin data a les eleccions

C's confia a encapçalar "la majoria alternativa" a CiU i ERC i mobilitzar el vot "com en unes generals"

Acn

BarcelonaEl president de C's, Albert Rivera, ha demanat aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, i al líder d'ERC, Oriol Junqueras, "menys reunions de Palau amb punyalades entre partits" i que fixin una data electoral perquè els catalans, ha dit, "mereixen" anar a votar i "tenir un govern". Per Rivera, la darrera enquesta del CEO, a la qual no dóna "credibilitat" perquè "s'equivoca moltes vegades", demostra que al Govern "no li surten ni els seus propis comptes" quant als suports independentistes. C's, que se situaria com a tercera força, confia a refermar el seu paper "emergent" encapçalant la "majoria alternativa" a CiU i ERC i a mobilitzar el vot "com si fossin unes generals".

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha considerat que la situació econòmica, social i democràtica a Catalunya no permet "estar amb reunions de Palau en què es discuteixen els noms de les llistes electorals" i que "paralitzen" el país, perquè el que correspon, ha dit, és "anar a votar per triar un govern de tothom amb les mans netes". En aquest sentit, tot just després que s'acabés la reunió entre Mas i Junqueras, el president de C's ha reclamat als dos líders que concretin ja la data electoral.

Cargando
No hay anuncios

En to irònic, Rivera s'ha mostrat "sorprès" pel fet que Junqueras "estigui més preocupat pel dia i l'hora d'unes eleccions que pel dia i l'hora que Mas vingui a comparèixer per explicar la corrupció a Convergència", ha dit en referència a la petició de compareixença a la comissió sobre frau fiscal i corrupció política registrada pel seu partit, el PSC, el PPC i ICV-EUiA. El líder de C's no entén que els republicans "encara" no hagin canviat d'opinió i hi votin a favor. I ha lamentat que "l'únic escull" perquè Mas s'expliqui en seu parlamentària en relació amb el cas Pujol i el cas CDC "es diu Junqueras", que "ho està bloquejant", ha afegit.

Els resultats del CEO

Cargando
No hay anuncios

Preguntat sobre la darrera enquesta del CEO feta pública aquest divendres que apunta a un 'no' a la independència majoritari a Catalunya i la davallada de CiU i ERC en intenció de vot, Rivera ha exclamat que "no els surten els comptes ni amb els seus propis comptes". També ha dit, però, que no dóna "credibilitat" a les dades perquè "són valoracions del mateix govern i amb mostres molt esbiaixades", que, a més, "s'equivoquen moltes vegades".

Sobre el possible repunt electoral de Ciutadans, que, segons el CEO, seria la tercera força, Rivera ha dit que demostraria el paper "emergent i creixent" del seu partit. No obstant això, ha volgut deixar clar que el seu objectiu passa per "encapçalar la majoria de govern alternativa a CiU i ERC". Davant dels qui volen proclamar la independència als balcons, ha dit, Ciutadans vol "sortir a guanyar el partit". També ha celebrat que C's guanyi cada vegada més distància respecte del "bipartidisme" tradicional tant a nivell català com estatal.

Cargando
No hay anuncios

A més, ha fet referència a la creixent fragmentació del vot i les xifres que apunten a la davallada en la participació electoral. D'una banda, la força més votada no aconseguiria reunir el 20% dels suports, segons ha ressaltat. I, de l'altra, ha explicat que una de les apostes de Ciutadans passa per "mobilitzar" l'electorat tant "com si fossin unes generals", en què s'arriba a un 74% de participació.