Política20/11/2011

CiU s'imposa a Lleida amb 2 diputats

Les terres de ponent li resten un escó al PSC i se l'emporta CiU, que obté el 41% dels vots en un dels seus graners habituals en altres comicis

Ara

BarcelonaAmb el 100% dels vots escrutats, Lleida dóna la victòria a CiU amb dos diputats i el 41% dels vots a favor de la federació nacionalista. El PSC, que perd el segon diputat que havien obtingut el 2004, es queda només amb el 20% dels vots, que li atribueixen un únic diputat. El Partit Popular, per la seva banda, aconsegueix un diputat gràcies al 19% dels vots emesos, que són més que en els anteriors comicis. A les generals del 2008, el PSC va obtenir 2 diputats i un 44% dels vots. El PP i CiU, en aquell moment, es van quedar amb només un diputat.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC i ICV no entren al Congrés dels diputats perquè, amb un 8% i un 4% dels vots, no aconsegueixen cap diputat. La primera força no parlamentària en nombre de vots és Escons en Blanc. La circumscripció de Lleida aporta 4 diputats al Congrés dels diputats espanyol. L'abstenció ha arribat al 35%, 4 punts més que al 2008. El nombre de vots nuls ha estat de més de 3.600 i, en blanc, se n'han emès més de 4.400.

Cargando
No hay anuncios

Els diputats electes a la demarcació de Lleida són Conxita Tarruella i Marc Solsona, per CIU; Teresa Cunillera, pel PSC; i Josep Ignasi Llorens, pel PP.