Resar el rosari com a excusa per insultar Pedro Sánchez

Un centenar de persones celebren un acte polític avalat per la justícia en jornada de reflexió

2 min
Una de les asistents a la concentració, propera a la seu del PSOE, al carrer Ferraz, per resar el Rosari

MadridCom cada dia des del 12 de novembre, poc després de l’acord entre el PSOE i Junts per l’amnistia, a pocs metres de la seu del PSOE al carrer Ferraz un centenar de persones resa el rosari de 19.30 a 20 hores. "Vull fer un suggeriment: que la protesta, que normalment és sorollosa, avui la fem en silenci perquè és la jornada de reflexió", diu un home megàfon en mà quan ha acabat la iniciativa religiosa. L’Eduardo qualifica de "cacicada" que la Junta Electoral i la delegació del govern espanyol volguessin prohibir el res –el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ho ha autoritzat– i el Federico parla de "manipulació", perquè argumenta que són dues accions separades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El José Andrés [l’home que va impulsar-ho i que qualifica de "sinistra" la seu del PSOE] quan acaba de resar el rosari marxa", apunta el Federico, i afegeix "Jo acostumo a venir a partir de les 20 h, tot i que avui he vingut abans per donar suport". La realitat acaba sent que la mateixa gent que participa en l’acte religiós, abillats amb indumentària espanyolista o de la Creu de Borgonya –més tard apareixerà una bandera amb l'àliga franquista–, és la que després protesta contra l'amnistia i Pedro Sánchez. "Fill de puta", "Pedro, Pedro, Pedro, la teva dona és una corrupta i tu també" són alguns dels missatges que també se senten avui.

Unes 150 persones resant el rosari a pocs metres de la seu del PSOE

"Avui estem de reflexió", comenta la María Jesús. Un altre grup també pretén fer creure que avui no està havent-hi consignes polítiques i que les dues accions no tenen res a veure l’una amb l’altra. "Simplement ens estem reunint", afirma el Lorenzo. Però posar-se al pas de zebra i insultar Sánchez quan està el semàfor en verd es fa com cada dia. Mentrestant, la Teresa es queixa: "Ayuso dona més diners als menes que a la meva pensió". La María Jesús, que proposa expulsar els menors no acompanyats, explica que ahir va anar a l’acte de campanya de Vox. "La tupinada està preparada ja", diu. 

stats