Política19/06/2015

Plega Jaime Pérez Renovales, col·laborador clau de Santamaría en la recentralització administrativa

El subsecretari de Presidència també va tenir un papar rellevant en la successió de Joan Carles I per Felip VI

Ara/europa Press

MadridEl subsecretari de presidència del govern espanyol, Jaume Pérez Renovales, ha estat cessat a petició pròpia després de tres anys i mig de treball a l'executiu de Mariano Rajoy, en els quals s'ha dedicat especialment a impulsar la Comissió de reforma de les administracions públiques (CORA) i a executar les mesures previstes. De fet, Renovales ha estat un dels artífex de les polítiques de recentralització, amb el pretext de la simplificació administrativa.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat després del consell de ministres que serà substituït pel secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, i ha aprofitat per subratllar la "generositat" i esforç de qui ara plega. "Ens ha ajudat a posar en marxa molts projectes importants i ha col·laborat en tasques molt importants, alguna de les quals es commemora avui", ha dit en al·lusió a la tasca de Renovales per donar encaix jurídic a la successió de Joan Carles pel seu fill Felipe VI. Avui el seu regna fa un any.

Cargando
No hay anuncios

Sáenz de Santamaría ha reconegut el treball de Pérez Renovales, la seva aportació com a jurista i economista, i li ha agraït la seva permanència durant gairebé tota la legislatura al govern, ja que el seu "compromís" inicial era més curt. "M'ha ajudat molt, el trobaré a faltar", ha assegurat.

Pel que fa al nou subsecretari de Presidència, ha assegurat que "coneix molt bé el territori perquè l'ha trepitjat" des del càrrec que ha tingut a Medi Ambient.

Cargando
No hay anuncios

Ramos d'Armas va ser nomenat secretari d'Estat de Medi Ambient el 30 de desembre de 2011, quan era ministre Miguel Arias Cañete i va continuar en el càrrec quan va ser nomenada ministra Isabel García Tejerina .