Política 06/01/2013

Joan Carles demana un esforç als militars davant "l'amenaça a la seguretat" que suposa la crisi

La Pasqua Militar evidencia els problemes de mobilitat del monarca espanyol

Efe/ara
1 min
La família reial durant la celebració de la Pasqua militar / EFE

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El rei Joan Carles ha subratllat aquest diumenge que la crisi econòmica actua com "una amenaça a la seguretat" de l'estat espanyol i per això ha animat les forces armades i la Guàrdia Civil a "prioritzar l'esforç per mantenir les capacitats militars que garanteixin una dissuasió versemblant en defensa dels interessos d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el discurs –breu– durant la celebració de la Pasqua Militar, Joan Carles ha expressat la seva gratitud als membres dels tres exèrcits i a l'Institut Armat, i els ha demanat que "perseverin en la seva actitud", amb la qual "donen bona prova de professionalitat i eficàcia, d'humanitat i rigor, de valor i disciplina".

Després d'alertar sobre la importància de mantenir les capacitats militars davant la crisi, el cap de l'estat espanyol ha recalcat: "D'aquí ve la necessitat que, com a lleials servidors de l'Estat, hàgim de contribuir, amb més afany encara, a la tasca de tirar endavant a aquesta gran nació amb esforç, generositat i esperit de sacrifici". El monarca espanyol, acompanyat de la reina Sofia i els prínceps d'Astúries, ha escoltat el discurs del ministre de Defensa, Pedro Morenés, assegut. Ha comparegut durant tota la cerimònia amb dues crosses, que evidenciaven els problemes de mobilitat després de la segona operació de maluc. L'acte ha estat visiblement més curt que en altres ocasions.

stats