Romeva: "La secessió no és contrària al dret internacional encara que s'exerceixi fora del dret d'autodeterminació"

El conseller d'Afers Exteriors inaugura unes jornades de debat sobre l'autodeterminació que tenen lloc al CCCB

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva
Ot Serra
13/07/2017
1 min

BarcelonaEl conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha assegurat aquest dijous que les "secessions no són per si mateixes contràries al dret internacional", després de subratllar l'evolució que el dret d'autodeterminació ha viscut des que es va reconèixer a mitjans de segle XX. Amb tot, Romeva ha subratllat que "no tot s'acaba en el dret d'autodeterminació", sinó que la ruptura d'un poble amb el seu marc institucional està reconeguda "fins i tot encara que s'exerceixi fora del dret d'autodeterminació dels pobles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una intervenció d'unes jornades sobre el dret d'autodeterminació al segle XXI que se celebren al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) aquest dijous i divendres, el conseller ha destacat la "pràctica normalitzada" que s'ha fet d'aquest dret des que es va reconèixer. "S'ha aplicat als pobles subjugats, als pobles indígenes o en poblacions minoritzades dins un estat que reclamen un estatus diferent", ha exposat Romeva, per assenyalar l'"evolució" del terme.

Segons ha assenyalat, "hi ha un vincle entre el dret d'autodeterminació, el principi democràtic i els drets humans", i també una visió "calidoscòpica" que els caracteritza.

stats