Política23/10/2015

Què demana ara el TSJC en relació amb el 9-N?

El magistrat que instrueix la causa del procés participatiu sol·licita nous detalls a la conselleria d'Economia i Coneixement i a l'Institut d'Estadística de Catalunya en relació amb el cost i les dades que es van fer servir en la consulta alternativa

Ara / Agències
i Ara / Agències

BarcelonaAl llarg de les dues últimes setmanes han desfilat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tant els imputats –Artur Mas, Irene Rigau i Joana OrtegaIrene RigauJoana Ortega– com els testimonis de la causa oberta pel procés participatiu del 9-N. Les informacions requerides fins ara, tant pel jutge com per la Fiscalia, en relació amb aquella jornada han estat exhaustives: des del cost de la jornada al paper que va tenir el Govern entre el 4 de novembre –quan el Tribunal Constitucional (TC) va suspendre la jornada de participació– i el 9, en què es va celebrar la consulta alternativa. La cosa, però, no acaba aquí.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat difós aquest divendres pel TSJC, el jutge instructor del cas, Joan Manel Abril, requereix noves informacions tant a la conselleria d'Economia i Coneixement com a l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). En el primer cas, el magistrat demana els detalls sobre "el cost que va comportar el procés participatiu del 9-N, amb indicació dels diferents conceptes i les partides pressupostàries a les que es varen assignar les despeses".

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a l'Idescat, el TSJC demana si "va cedir les dades del registre de població de Catalunya i si això es va instrumentalitzar mitjançant algun acord o conveni". Si és així, es requereix la presentació del document que ho demostri.

La Fiscalia se centra en l'aspecte informàtic

Cargando
No hay anuncios

Al mateix comunicat també s'inclouen set requeriments d'informació –sobretot documents– de la Fiscalia acceptats pel tribunal. Se centren sobretot en els aspectes informàtics del 9-N, però el ministeri fiscal també demana que s'identifiqui l'empresa que va distribuir les urnes i les butlletes, fabricades per presos en tallers ocupacionals, així com les factures i el llistat de punts d'entrega.

Al secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana, se li demana que aporti quins dictàmens, assessoraments o informes, verbals o escrits, es van fer tant per a la consulta popular, anul·lada, com per al procés participatiu, fos per al Gabinet Jurídic Central de la Generalitat o per a bufets externs.

Cargando
No hay anuncios

A l'empresa de serveis audiovisuals Focus, que va organitzar el centre de premsa el diumenge de les votacions, el ministeri fiscal li reclama tota la documentació mercantil del contracte, les subcontractacions i el treballador que va coordinar totes les feines.

Per últim, el tribunal reclama a Fujitsu, T-Systems, Telefónica i Hewlett Packard tota la documentació que tinguin sobre la seva feina amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), la web www.participa2014.cat, la distribució de 7.000 ordinadors als centres de votacions i la instal·lació de programari en aquests ordinadors.