Política18/05/2016

Puigdemont, a 'The Telegraph': "Europa s'adaptarà a una velocitat admirable en cas de referèndum a Catalunya"

El president de la Generalitat, en una entrevista al rotatiu britànic, assenyala que és "paradoxal" que la Unió Europea faci "esforços desesperats" per mantenir el Regne Unit i "cap" per la demanda de la Generalitat

Ara

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha descrit aquest dimecres com a "paradoxal" que la Unió Europea (UE) faci "esforços desesperats" per mantenir el Regne Unit i "cap" perquè una hipotètica Catalunya independent continuï al club comunitari. En una entrevista al diari britànic 'The Telegraph', feta aprofitant el seu viatge a Londresla setmana passada, Puigdemont considera "evident" que això demostra que la UE "s'adaptarà" en cas d’independència o de 'Brexit'. "S’adaptaran a circumstàncies que no els agraden gens, i òbviament a la UE no agrada que hi hagi xocs de cap tipus, ni un referèndum al Regne Unit, ni un referèndum a Catalunya, però s'adaptaran, i a una velocitat admirable", ha dit el president de la Generalitat al rotatiu anglès.

Inscriu-te a la newsletter Illa i Puigdemont, en mans de les bases d’ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quin sentit té que la mateixa organització de la UE faci esforços desesperats per mantenir el Regne Unit i no faci cap esforç per mantenir una economia com Catalunya? És evident, i explica per què encara no han fet cap posicionament oficial”, ha indicat Puigdemont a 'The Telegraph'.

Cargando
No hay anuncios

El president de la Generalitat critica la "campanya de la por" en contra de la sortida del Regne Unit de la UE, que descriu com a "gairebé infantil" i similar a la que va fer Madrid durant el 27-S. "No passarà res si el Regne Unit decideix marxar, simplement marxarà", ha assegurat Puigdemont, que ha afegit: "L'enllumenat del carrer funcionarà, la gent anirà a la feina i sobretot, i el que més volem, si aquesta és la decisió dels britànics, ens adaptarem a la realitat".

Segons Puigdemont, el govern de Madrid també va invocar "totes les plagues bíbliques" per a les eleccions catalanes però les "campanyes de la por" es basen en l’assumpció que "els electors són estúpids i no poden decidir per ells mateixos". "S'ha de tractar la gent amb maduresa, poden entendre els arguments d’un bàndol i l’altre racionalment", ha destacat.

Cargando
No hay anuncios

El president de la Generalitat ha assegurat que el Govern no es posiciona en el debat sobre el 'Brexit' però recorda que Catalunya és pro europea i vol seguir dins de la UE en cas d'independència. Per a Puigdemont, la situació britànica, però, pot obrir un debat interessant en el si del club comunitari.