Política30/08/2019

Torra, Puigdemont i Rovira encapçalen una cimera de màxim nivell a Suïssa per buscar el full de ruta unitari

La trobada ja estava prevista més enllà de les tensions entre JxCat i ERC de les últimes setmanes

Aleix Moldes / Núria Orriols
i Aleix Moldes / Núria Orriols

BarcelonaL’independentisme busca la manera de refer la unitat estratègica abans que la sentència al Tribunal Suprem l’agafi amb el peu canviat. Aquest cap de setmana a Suïssa hi torna a haver una cimera de màxim nivell, segons ha avançat 'El Nacional' i ha confirmat l’ARA. Encapçalen la trobada que ha començat aquest divendres l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que s’ha desplaçat fins al país helvètic, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que hi resideix com a exiliada des del març de l’any passat. A més, també hi són les cúpules d’ERC, JxCat i la CUP, a més de l’ANC i Òmnium Cultural. Segons les fonts consultades, també estava prevista la presència del president del Govern, Quim Torra.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió forma part d’una sèrie de trobades que s’han produït aquest estiu, una de les més rellevants a principis de juliol, també a Suïssa. Segons diverses fonts consultades, hi estaven convocats Albert Batet i Elsa Artadi (JxCat); el vicepresident Pere Aragonès, Sergi Sabrià i Marta Vilalta (ERC); Anna Gabriel i Eulàlia Reguant (CUP); i de les entitats, Elisenda Paluzie (ANC) i Marcel Mauri (Òmnium). Malgrat que a última hora hi ha pogut haver canvis en els integrants, ja que ho decideix cada organització política.

Cargando
No hay anuncios

La reunió, que ja estava prevista més enllà de les tensions que hi ha hagut entre els dos socis de govern aquest mes d’agost, ha d’intentar generar un consens entre els actors per enfilar el nou curs polític, que començarà amb la Diada i seguirà amb el debat de política general, el segon aniversari del referèndum de l’1-O i la sentència del Procés. Amb l’afegit que, en aquest context, hi pot haver noves eleccions a Espanya el 10 de novembre, amb la tensió que això podria tornar a generar entre JxCat i ERC per la competència de la campanya electoral.

Ara per ara, la resposta a la sentència està plantejada en dos vessants: un de social i un altre de política. El social s’està teixint fora de l’àmbit dels partits i les entitats, malgrat estar informats, més o menys, dels preparatius de la protesta; mentre que el polític és el que piloten els principals actors sobiranistes.