Política08/12/2016

Puigdemont convoca la cimera pel referèndum el 23 de desembre

La trobada, que reunirà els membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, busca teixir un consens polític i social al voltant de la consulta

Ara / Acn
i Ara / Acn

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està convocant per al 23 de desembre als partits, entitats i organitzacions socioeconòmiques que integren el Pacte Nacional pel Dret a Decidir amb l'objectiu de teixir un consens polític i social al voltant de l’organització del referèndum sobre el futur de Catalunya, previst per al setembre de 2017.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat fonts de la Presidència a l’ACN i ha confirmat l'ARA, la cimera es farà al Parlament just després que els pressupostos superin el debat a la totalitat. Puigdemont posa data a la trobada després de constatar que les insistents crides al diàleg del govern espanyol no s’han materialitzat. Les mateixes fonts insisteixen que es manté la voluntat de pactar un referèndum però que, alhora, comencen els preparatius per poder-lo celebrar igualment encara que no s’acordi amb l’Estat.

Cargando
No hay anuncios

Millo supedita el diàleg amb Puigdemont a enterrar el referèndum

La convocatòria de la cimera s’emmarca en el full de ruta de "referèndum o referèndum" marcat pel president de la Generalitat i en compliment de les resolucions aprovades al debat de política general de l’octubre. El Parlament va aprovar llavors dues resolucions sobre el referèndum: Junts pel Sí (JxSí) i Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) van acordar una resolució que aposta per un referèndum pactat, mentre que JxSí i la CUP en van aprovar una altra que estableix fer el referèndum encara que no hi hagi acord amb l’Estat i preveu, entre d’altres, celebrar una cimera per preparar-lo.

Cargando
No hay anuncios

Les últimes reunions del Pacte Nacional pel Dret a Decidir s’han celebrat el març del 2015, per abordar les eleccions del 27-S, i el novembre del 2014, a les portes del procés participatiu del9-N. En les reunions hi ha assistit habitualment representants de CiU, ERC, CUP i ICV-EUiA, així com entitats nascudes al voltant del socialisme. En l’àmbit de les entitats hi ha estat presents l’ANC, Òmnium Cultural, l’AMI i Súmate i representants de les patronals i sindicats com CECOT, FEPIME, PIMEC, el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, CCOO, UGT, USOC, Unió de Pagesos i ASAJA, entre d’altres. L'ARA s'ha posat en contacte amb diversos d'aquests partits i entitats i tots han explicat que, de moment, no han rebut cap invitació de l'executiu.