Política10/05/2016

Puigdemont s'obre a una consulta sobre el pacte fiscal en cas que també s'hi pugui votar sobre la independència

En un dinar-col·loqui amb l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), el president garanteix als empresaris que el procés sobiranista es farà amb "seguretat jurídica"

Oriol March
i Oriol March

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimarts en un dinar-col·loqui organitzat per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD) que la voluntat del Govern és "acompanyar i no molestar" les empreses per tal de facilitar l'activitat econòmica i reforçar la indústria en la línia de crear llocs de treball i fer créixer la competitivitat. "Es tracta de millorar l'ecosistema, i per això alinearem tots els departaments", ha apuntat. En clau de procés, Puigdemont ha garantit la seguretat jurídica camí de la independència i, en el col·loqui posterior, s'ha mostrat contrari a apujar impostos, com l'IRPF. "Treballem perquè no hi hagi cap retoc en la llei de mesures fiscals i financeres", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista s'ha referit a la possibilitat que l'Estat posi sobre la taula una proposta de pacte fiscal, i s'ha obert a sotmetre-la a votació de la ciutadania en cas que també es pugui votar sobre la independència. "Amb un compromís d'implementar el mandat que surti guanyador", ha reivindicat el president de la Generalitat.

Cargando
No hay anuncios

Puigdemont ha insistit que "el nostre mercat és el món", i ha demanat que les empreses estiguin preparades per adaptar-se en aquest context. "Per arribar a tenir el món com a mercat no n'hi ha prou a tenir un producte global, sinó que cal tenir accents i identitats adaptats a les zones on ens volem dirigir", ha apuntat l'exalcalde de Girona, que s'estrenava en un fòrum d'aquest tipus. La segona trobada amb empresaris es durà a terme en les jornades del Cercle d'Economia, previstes per a finals de mes.

El dirigent de Convergència ha defensat un nou model de lideratge empresarial. "Ens hem d'esforçar per seguir amb la tradició del que ha estat el nostre país, que mai ha deixat escapar cap revolució industrial", ha apuntat Puigdemont, que ha destacat la tecnologia i la comunicació com a vies per pujar al carro de la "revolució digital". "El lideratge ha de ser global", ha reivindicat. "Tot això ho hem de fer garantint un desenvolupament sostenible", tant a nivell mediambiental com social.

Cargando
No hay anuncios

"Això permetrà superar situacions de risc", ha apuntat Puigdemont, en referència a la crisi econòmica recent. "Hem de posar bases sòlides i estables per fer front als embats econòmics", ha ressaltat el president de la Generalitat. En aquest sentit, ha apuntat que el pes de la indústria s'hauria d'acostar al 25% del model econòmic català.

"Som el novè país de la Unió Europea (UE) en vendes per renda per càpita", ha volgut posar de manifest Puigdemont, que ha tret pit per l'augment de les exportacions arreu del món per part de les empreses catalanes. "No és cap exageració ni excés de cofoisme dir que Catalunya se situa com una de les economies més obertes de la UE", ha apuntat, i ha posat com a exemple la rebuda d'inversions dels últims anys.

Cargando
No hay anuncios

"Al nostre país hi ha 6.400 multinacionals, el 45% de totes les que hi ha a l'Estat. Això no és mèrit del Govern, no em vull apropiar d'una medalla que no em pertoca", ha apuntat Puigdemont, que s'ha queixat de la falta d'inversió de l'Estat en matèria d'infraestructures perquè, en aquest aspecte, més recursos implicaria tenir més captació d'inversions.

Petició d'estabilitat

Cargando
No hay anuncios

Pedro Fontana, president de l'APD a la zona mediterrània, ha demanat "estabilitat" al Govern per tal de promoure l'activitat econòmica i crear llocs de treball. "Us demanem màxima prioritat als accessos viaris i ferroviaris al port i a l'aeroport", ha apuntat Fontana.