Política30/10/2013

Bono: "El PSOE tindria avui més vots a Catalunya que el PSC"

L'expresident del Congrés dels Diputats ha coincidit a Salamanca en una taula rodona amb Albert Rivera, que ha dit que "els nacionalismes" són "nocius"

Efe

SalamancaL'expresident del Congrés dels Diputats José Bono ha afirmat que el PSOE "tindria avui més vots a Catalunya que el PSC" i ha expressat el seu convenciment que els socialistes catalans "estan més preocupats per la solidaritat i la igualtat de les persones que per la identitat dels territoris". El també exministre de Defensa ha comentat que el PSOE i el PSC són "dos partits diferents i cada dia s'entesten que estiguin més distanciats", i ha defensat que "sempre han de prevaler les persones sobre els territoris" en el cas que hi hagi conflicte entre tots dos.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bono ha emfasitzat que no pot estar "més en contra" que socialistes de Catalunya "estiguin a favor del que han convingut anomenar 'dret a decidir', que en els termes que s'ha plantejat és contrari a la Constitució, a la llei i impossible de ser exercit". També ha considerat que el PSOE "tindria avui més vots a Catalunya que el PSC" i ha recordat que aquesta última formació política només va aconseguir "un catorze per cent dels vots en les últimes eleccions". "Amb aquest nivell de representació -ha postil·lat- el PSOE hauria de fer alguna proposta al PSC pel bé del socialisme. Potser fins i tot seria bo que el PSOE es presentés a Catalunya per a les eleccions generals, i que per a les autonòmiques fos el PSC el que portés la veu cantant".

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a la consulta sobiranista que impulsa el Parlament de Catalunya, Bono ha mostrat la seva "confiança" en el fet que el govern espanyol "compleixi i faci complir la Constitució".

Rivera: "Nacionalismes nocius"

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el diputat i president del partit Ciutadans, Albert Rivera, que també ha participat en la taula rodona, ha assenyalat que els nacionalismes, com a ideologia, "han acabat perjudicant les societats on han governat". Ha recalcat que acaben sent "nocius" per a la societat i per això ha defensat l'existència d'"un moviment de ciutadania, de Constitució, de llibertats, d'igualtat i d'unió".

De la mateixa manera que Bono, Rivera ha considerat que a Catalunya "no hi pot haver consulta" que "no estigui convocada pel govern d'Espanya, per les Corts i ratificada pel rei". El líder unionista ha subratllat que Mas "no té competències per convocar una consulta sobre la secessió i ell ho sap", i li ha demanat que "deixi de frustrar la gent i fins i tot els seus votants independentistes, ja que els està dient una cosa que és mentida".