Política27/03/2015

El PSOE es compromet a excloure dels grups municipals els imputats quan passin a ser processats

Els socialistes rebutgen en el seu programa marc per a les municipals excloure de llistes els imputats fins que vagin a judici

Ara / Europa Press

MadridLa secretària de Política Municipal del PSOE, Adriana Lastra, ha aclarit aquest divendres que els socialistes no tindran en els seus grups municipals a persones que passin "d'estar imputades a processades i se'ls obri judici oral", en línia amb el seu codi ètic, que estableix que és en aquest punt en el qual una persona ha de dimitir dels seus càrrecs i no en el moment de la imputació. La dirigent socialista ha aclarit així el programa marc del PSOE per a les municipals, que diu que el partit es compromet a no portar a les seves llistes "a acusats i processats en procediments judicials", esquivant així referir-se als imputats.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE, Lastra ha defensat que en el processament és on hauria d'estar el llistó per a tots els partits. Així, ha subratllat que la imputació "és una figura de garantia processal" però que sovint dóna peu a un "linxament mediàtic". De fet, ha afirmat que li "fa mal" el "linxament" d'alcaldes o regidors "del partit que sigui" quan se'ls imputen per qüestions administratives, que són "la majoria dels casos".

Cargando
No hay anuncios

És més, ha recordat el cas de la seva companya Elena Diego, a la qual van "linxar els mitjans" i que va dimitir del seu escó de senadora quan va ser imputada per un assumpte administratiu de quan va ser alcaldessa a Villamayor de l'Armuña (Salamanca) i del que ha estat absolta pel Suprem. Per això, ha demanat a "rigor" en l'ús dels termes, no només dels periodistes sinó també dels polítics. "A vegades juguem amb aquestes coses per linxar al contrari", ha reconegut.

"Arenga lamentable" de l'exdelegada d'Ocupació andalusa a Jaén

Cargando
No hay anuncios

Lastra ha aprofitat per demanar disculpes en nom de tot el PSOE per l'actitud de la ja exdelegada d'Ocupació de la Junta d'Andalusia a Jaén, Irene Sabalete, i ha qualificat d'"arenga lamentable" les seves paraules instant els treballadors a fer campanya pel PSOE si volien conservar la feina. Segons ha dit, aquesta actitud no es correspon amb la del PSOE andalús ni del conjunt d'Espanya, i ha destacat que ha estat apartada de tots els seus càrrecs.