POLÈMICA
Política28/10/2011

El PSOE diu que les declaracions de Peces-Barba eren "una broma" que cal interpretar "en clau d'humor"

Elena Valenciano, coordinadora electoral dels socialistes, "comprèn" la "hipersensibilitat" de part del nacionalisme català

Acn

MadridLa coordinadora del comitè electoral del PSOE, Elena Valenciano, ha assegurat aquest divendres que les manifestacions de l'expresident del Congrés Gregorio Peces-Barba sobre Catalunya eren sens dubte "una broma" que cal interpretar "en clau d'humor", malgrat que ella "comprèn" en aquest cas la "hipersensibilitat d'una part del nacionalisme català i de catalans individuals" perquè "és veritat que han estat durament atacats i criticats durant moltíssim temps".

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas ha destacat que "Gregorio Peces-Barba "no tenia cap intenció d'ofendre els catalans" i ha recordat que "no es pot dubtar que és una persona compromesa amb la democràcia i la pluralitat en aquest país". Elena Valenciano ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Radio Nacional d'Espanya després que les paraules del ponent de la Constitució hagin aixecat una onada de queixes i de respostes a Catalunya i també de reaccions arreu de l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

Preguntada per aquesta qüestió, Valenciano ha assegurat que "és evident" que Gregorio Peces-Barba estava fent una "broma". "Comprenc que en una part del nacionalisme català i fins i tot de catalans individuals hi hagi una hipersensibilitat perquè és veritat que han estat durament criticats i atacats durant moltíssim temps, això és històric", ha dit, "però estic seguríssima que Gregorio Peces-Barba no tenia cap intenció d'ofendre els catalans i les catalanes i que cal interpretar-ho en clau d'humor".

En tot cas, ha recordat que "els que s'han sentit ofesos" per les paraules de l'expresident del Congrés ja "tenen les excuses" del propi protagonista, i ha assegurat que "el que no es pot dubtar és que és una persona compromesa amb la democràcia i la pluralitat en aquest país".

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, ha recordat que no es pot qüestionar la vàlua democràtica del personatge perquè "defensar la democràcia i la pluralitat en aquest país avui està molt bé, però quan ho feia Peces-Barba no ho feia gairebé ningú".