Política 15/07/2019

El PSC demana als comuns que pressionin Iglesias perquè no "bloquegi" la investidura de Sánchez

Illa reclama a JxCat i ERC que es "posin d'acord" al si del Govern o que convoquin eleccions

Marc Toro
2 min
Salvador Illa, en roda de premsa

BarcelonaEl PSC ha expressat aquest dilluns la "decepció" amb l'actitud d'Unides Podem en relació amb la investidura de Pedro Sánchez, que poc abans ha donat per trencades les converses amb la formació lila. De la mateixa manera que ha fet el líder del PSOE, el secretari d'organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha carregat contra el fet que els de Pablo Iglesias hagin rebutjat fins a cinc propostes per formar govern i que ara consultin la seva militància sobre la investidura malgrat que encara no hi ha acord.

Arran d'aquest escenari, Illa ha demanat als comuns que hi "ajudin" i que "contribueixin" a canviar l'actitud de "bloqueig" de Podem. "Voldríem que treballessin i que fessin el que sigui al seu abast [...] S'han d'adreçar a Pablo Iglesias i dir-li que no té sentit no donar suport a una investidura si realment són progressistes. Han d'ajudar a revertir una situació que no té sentit", ha reclamat.

La petició del PSC en relació amb la investidura, en tot cas, és que els progressistes votin a favor de Sánchez i que la dreta i els independentistes no bloquegin la investidura. En aquest sentit, Illa ha posat en valor el fet que l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, hagi apostat per facilitar la continuïtat del PSOE a la Moncloa. Illa, que ha donat ple suport a la gestió que Sánchez està fent en les negociacions, ha deixat clar que no voldrien que es convoquessin noves eleccions a l'Estat però que "no es poden acceptar imposicions".

Al llarg de la roda de premsa, Illa ha volgut celebrar que una enquesta a 'El Periódico' els doni la segona posició al Parlament de Catalunya: "El PSC creix, es dispara [...] I entenem que és un aval a la nostra política dels últims mesos de diàleg dins la llei, afavorir l'estabilitat i promoure governs bons i que governin". En aquest sentit, no s'ha estat de reivindicar un cop més el pacte a la Diputació de Barcelona amb JxCat. "Hem aconseguit evitar que el que ens separa ens impedeixi treballar junts en el que estem d'acord", ha dit, citant la nova presidenta de l'ens, Núria Marín. Sobre la divisió entre JxCat i ERC, el PSC els ha demanat que es posin d'acord o que, en cas contrari, convoquin eleccions.

stats