Política 24/02/2014

El PSC celebra la petició de diàleg de Reding

Els socialistes defensaran la reforma federal de la Constitució al debat sobre l'estat de la nació

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC celebra que cada vegada hi hagi "més veus" a la petició de diàleg entre Catalunya i Espanya. La secretària de Política Europea del partit, Esther Niubó, ha subratllat la crida al diàleg que va fer diumenge la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, per evitar la secessió de Catalunya. Niubó ha insistit que amb declaracions com les de Reding cada cop es fan més evidents "les incapacitats" d'Artur Mas i Mariano Rajoy per seure a parlar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estan estirant la corda en direccions contràries en comptes de buscar solucions", ha lamentat Niubó. La dirigent socialista ha assegurat també que el catalanisme i l'europeïsme "sempre han anat de la mà" i que per això no es pot "cedir davant les pressions dels independentistes" que, al seu parer, busquen "allunyar" Catalunya de la Unió Europea.

Niubó ha avançat que els socialistes apel.laran al diàleg entre Catalunya i Espanya al debat sobre l'estat de la nació que comença aquest dimarts al Congrés i tornaran a defensar la reforma federal de la Constitució. Això sí, no ha concretat si a les propostes de resolució que presentarà el grup socialista es reivindicarà la consulta "legal i acordada" que el PSC va incloure al seu programa electoral.

stats