Política03/06/2013

Els crítics del PSC pressionen Navarro perquè renunciï a defensar el 'no' a la independència

Els impulsors del 'Manifest de Setembre' avalen en una nova declaració el procés sobiranista si fracassa el projecte federal

Sara González
i Sara González

BarcelonaFederalisme no és unionisme. Aquest és el missatge que adrecen a Pere Navarro els dirigents del PSC que van impulsar l'anomenat ''Manifest de Setembre'', un document en el qual 145 membres i simpatitzants del partit van reclamar que Catalunya fos reconeguda com a “nació” i com a “subjecte de sobirania pròpia”. En una nova declaració, demanen al partit que no adopti un posicionament “antiindependentista” i apunten que si “la solució federal” que abanderen els socialistes “fos invalidada”, per als federalistes “tota opció democràtica contra l''statu quo' imposat seria legítima i coherent”.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Seria greument contradictori que els federalistes esdevinguéssim mers unionistes, mers defensors de l''statu quo'”, asseguren els dirigents socialistes d'aquest grup impulsor del qual formen part l'exconsellera Marina Geli; l'eurodiputada Maria Badia; la portaveu del PSC de Girona, Pia Bosch; i el dirigent Daniel Font.

Cargando
No hay anuncios

Segons aquest sector crític del PSC, “la coincidència del PSC de l'Hospitalet amb el PP i Ciutadans és una notícia desconcertant i lamentable”. En aquest sentit, lamenten que des de la direcció del partit s'avalin les campanyes contra la independència i es critiquin els dirigents que aposten per la llibertat de vot davant d'una eventual consulta. “La direcció del PSC no pot callar –i atorgar?– en uns casos i exclamar-se en els casos contraris”, apunten.

Els crítics recorden que la sort del federalisme del PSC està en mans de la política espanyola i que, per tant, serà aquesta la que determinarà “la llarga o curta vida” del projecte federal. Aquest sector del partit troba “interessant” la proposta federalista elaborada per la Fundació Rafael Campalans, però alerta que pot quedar en “no res” si es confirmen les objeccions del PSOE que han transcendit, com ara el fet de no avalar el dret a decidir dels catalans. Demanen, a més, que els socialistes defensin “l'oficialitat estatal” del "castellà, el català-valencià, el basc i el gallec".