Política 25/08/2014

El PSC alerta que unes eleccions anticipades arrossegarien Catalunya "cap al precipici"

La portaveu dels socialistes, Esther Niubó, defensa que Mas no podria encapçalar cap llista en uns hipotètics comicis convocats pel fracàs del 9-N

Oriol March
1 min

BarcelonaLa portaveu del PSC, Esther Niubó, ha assenyalat en la roda de premsa posterior a la reunió del secretariat del partit que la convocatòria d'unes eleccions anticipades amb caràcter plebiscitari suposarien portar Catalunya "cap al precipici" i posarien en risc l'estabilitat del país. "Si hi ha noves eleccions seria un fracàs del president de la Generalitat, Artur Mas, que no hauria estat capaç d'acabar dues legislatures. Arrossegaria el país cap a un precipici. Si es venen com a plebiscitàries, seria un escenari desconegut i amb molts riscos associats", ha indicat Niubó, que ha reivindicat que els socialistes defensen una consulta "legal" i "vinculant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent socialista s'ha referit d'aquesta manera a la informació que publica aquest dilluns l'ARA segons la qual Mas ja ha temptejat amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, el pla B a la consulta en cas que fracassi el 9-N. Davant la possibilitat de teixir una candidatura conjunta, Niubó ha assenyalat que en cap cas podria estar encapçalada per Mas.

La portaveu del PSC ha apuntat que el dia 1 de setembre farà públic el seu posicionament sobre la Diada d'enguany i ha volgut evitar qualificar l'assistència de l'exministra Carme Chacón a un acte de Societat Civil Catalana el proper Onze de Setembre.

stats