Política14/06/2019

Com prometran el càrrec els regidors de la CUP?

La direcció de la formació proposa algunes fórmules que ja s'han fet servir altres vegades

Xavi Tedó
i Xavi Tedó

Barcelona"Sotmès únicament a la voluntat popular dels veïns i veïnes, em comprometo a treballar pel benestar, la igualtat, la independència i la justícia social als Països Catalans, per això acato per imperatiu legal i prometo guardar i fer guardar la normativa vigent". "Sí, prometo, per imperatiu legal i per poder servir al poble que m'ha escollit, únic dipositari de sobirania, però sense renunciar mai als principis republicans ni al dret a la independència del nostre poble, ni a la reunificació dels Països Catalans". "Prometo, per imperatiu legal, treballar pel benestar, la igualtat i la justícia social del poble. Sense renunciar mai als principis republicans ni al dret a l'autodeterminació dels Països Catalans".

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes són algunes de les fórmules, segons ha pogut saber l'ARA, que la direcció de la CUP proposa als regidors de la formació que prenguin possessió del càrrec aquest cap de setmana en els plens de constitució dels ajuntaments i que ja s'han fets servir en altres investidures, tot i que cada nucli és lliure de fer servir l'expressió que desitgi. Aquesta proposta no deixa de ser un afegit a la fórmula legal necessària i, subratllen, és perfectament legal. De fet, en alguns municipis, s'acorda que sigui el secretari o president de la mesa d'edat qui llegeixi la part "obligatòria" i que siguin els regidors i regidores els que llegeixin l'afegit.

Cargando
No hay anuncios

La CUP recorda que correspon a l'ajuntament decidir si la fórmula compleix o no els requisits legals i que la Junta Electoral Central, per molt que interpreti que no s'ajusta a llei, s'extralimita en les seves funcions. La direcció de la formació anticapitalista també explica als nous regidors que d'acord amb la sentència del Tribunal Suprem del 10 d'octubre del 2000, l'incompliment del requisit de prestació de jurament o promesa d'acatament a la Constitució no implica la pèrdua de la condició d'electe ni la creació de cap vacant en l'òrgan sinó que la persona afectada queda temporalment privada –fins a complir el tràmit– de les prerrogatives inherents al càrrec i, per tant, és com si no hagués assistit al ple.