Política28/08/2015

El programa de Catalunya Sí que es Pot: pla de rescat ciutadà, Hisenda pròpia i referèndum pactat amb l'Estat

La candidatura de confluència de l'esquerra alternativa presenta un document de quatre eixos que posa èmfasi en les polítiques socials i emula el projecte de Barcelona en Comú. Lluís Rabell anima la "Catalunya maltractada" per la "crisi i les retallades" a "liderar el projecte de país" 

Joan Serra
i Joan Serra

BarcelonaEl candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha presentat el programa de la llista de confluència de l'esquerra alternativa. Al costat de Gemma Lienas (número dos de la candidatura), Joan Coscubiela (ICV), Albano Dante Fachin (Podem) i Núria Lozano (EUiA), Rabell ha defensat un programa que pivotarà sobre l’eix social i subratllarà el compromís del dret a decidir i l’obertura d’un procés constituent a Catalunya, un document que tindrà com a esquelet un pla de rescat ciutadà, l’auditoria ciutadana del deute de la Generalitat, la revisió de les privatitzacions de serveis públics i la lluita contra la corrupció. Basat en quatre eixos, el programa recull 100 mesures. Entre les mesures fetes públiques avui destaca la creació d'un impost sobre la riquesa en el marc d'una reforma fiscal "justa i solidària", l'estructuració d'una Hisenda pròpia que "recapti tots els impostos" i un referèndum "acordat amb l'Estat" per resoldre el "futur polític de Catalunya". En matèria de lluita contra la corrupció, s'aposta per impedir que les empreses en què participen persones condemnades per corrupció accedeixin a segellar contractes amb l'administració pública.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rabell ha recordat que els eixos del full de ruta polític de Catalunya Sí que es Pot responen a la voluntat de donar veu a una franja de la població que ha definit com la "Catalunya maltractada" per la "crisi i les retallades". El candidat ha animat la "Catalunya social" que és l'ADN de la candidatura a "liderar el projecte de país". "Volem fer palès que aquesta Catalunya té capacitat per liderar el país", ha expressat Rabell, que ha recordat que el programa beu de les "vagues generals, les lluites veïnals i les mobilitzacions ciutadanes contra les retallades". "Els grans canvis són possibles quan els mobilitzen les capes populars", ha reblat Rabell.

Cargando
No hay anuncios

El candidat de la candidatura de confluència de l'esquerra alternativa –Podem, ICV, EUIA i Equo– ha animat l'electorat a votar per fer possible un canvi a Catalunya que precedeixi el canvi a l'Estat. "Anirem a votar per una Catalunya social i anirem a votar pensant que a finals d'any la primavera democràtica acabarà amb el govern del PP", ha sentenciat. Catalunya Sí que es Pot entén que un escenari de canvi global permetria "crear les condicions" per fer una "consulta democràtica i reconeguda per la comunitat internacional". És la via traçada per atendre l'anhel del dret a decidir.

El referent de Barcelona en Comú

Cargando
No hay anuncios

Les mesures "d'emergència social" del programa de Catalunya Sí que es Pot recullen l'essència del projecte polític de Barcelona en Comú, que el 24-M va imposar-se a les eleccions municipals a Barcelona. "No hi pot haver democràcia sense garantir els drets socials", ha exposat Albano Dante Fachin quan ha presentat el bloc de polítiques socials, titulat 'Rescat ciutadà: justícia social, drets i dignitat'. Joan Coscubiela també ha destacat la necessitat de compatibilitzar les mesures de xoc amb les propostes a mitjà termini, una estratègia que també va dibuixar Ada Colau per prioritzar l'atenció als col·lectius més vulnerables. "Defensem un model econòmic i ecològic pel bé comú", ha esposat Coscubiela. Són exemples d'aquesta coincidència de propostes mesures com impedir que es desnoni cap ciutadà, la gestió pública de l'aigua o la creació d'un operador energètic de participació pública i ciutadana, iniciatives recollides també per Barcelona en Comú.