Els dos quilòmetres que va fer corrent el mosso que va estar a punt de detenir Puigdemont

L'agent va perdre de vista el vehicle prop de la ronda Litoral

2 min
Turull entrant al cotxe després que ho fes Puigdemont

BarcelonaL'ampli desplegament policial per detenir Carles Puigdemont en el seu retorn a Catalunya no va evitar que l'expresident aconseguís fugir en un tres i no res. Un agent, però, dels 600 que es van mobilitzar aquell dia, va estar a punt d'arrestar-lo. Es tracta d'un mosso de la Brigada d'Informació que es trobava al lateral de l'escenari d'Arc de Triomf en sentit Besòs des d'on va parlar Puigdemont. Ell va ser qui va recórrer gairebé dos quilòmetres corrent, perseguint el vehicle blanc amb el qual va fugir l'expresident acompanyat per Jordi Turull just acabar l'acte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans d'iniciar la persecució, ell va ser l'únic membre del cos que va veure com tots dos entraven en el cotxe que havia sortit uns instants abans del pàrquing que es troba al mateix passeig Lluís Companys. Així ho va comunicar per l'emissora que es va habilitar en l'operatiu, però no el van sentir perquè s'estaven transmetent altres comunicacions pel canal. Així, la resta d'agents que es trobaven seguint l'acte van centrar-se en la comitiva que es desplaçava cap al Parlament. El dron que vigilava la zona també va posar l'ull en el seguici que es dirigia a la cambra catalana.

L'agent, doncs, estava sol. Va decidir trucar per telèfon al seu superior per comunicar-l'hi, però tampoc podia badar si no volia perdre el seu objectiu. Es va posar a córrer des d'Arc de Triomf en direcció a l'avinguda Vilanova (on hi ha l'estació de Renfe) mentre algunes persones que eren a la carpa i que havien facilitat la sortida de l'expresident intentaven aturar-lo. El mosso va aconseguir escapolir-se, va comunicar al seu cap que Puigdemont havia pujat a un Peugeot de color blanc i li va facilitar dues matrícules perquè no va poder veure amb claredat la numeració. En realitat, però, era un Honda HRV. Aquesta confusió en la marca del cotxe va evitar que el servei motoritzat dels Mossos pogués localitzar el vehicle amb el qual Puigdemont va emprendre la fugida.

L'agent va prosseguir la seva persecució girant pel carrer Nàpols, on curiosament hi ha la comissaria de la Guàrdia Urbana de l'Estació del Nord. Allà no hi ha cap semàfor i el vehicle va poder agafar uns metres de distància. A la confluència amb el carrer Buenaventura Muñoz sí que hi ha un semàfor, fet que va permetre a l'agent acostar-se al vehicle, que va travessar l'avinguda Meridiana per baixar pel carrer Sardenya fins que canvia de nom per passar a dir-se Ramon Trias Fargas.

A la confluència amb el passeig de la Circumval·lació, que voreja el Parc de la Ciutadella, el vehicle es va haver de tornar a aturar perquè es va trobar el semàfor en vermell. Allà va ser el punt on l'agent més a prop va estar d'interceptar el cotxe amb l'expresident. El semàfor, però, es va posar verd, el vehicle va prosseguir la marxa en sentit mar (on hi ha una entrada a la ronda Litoral) i el mosso el va perdre de vista. Tot i ser l'agent que més a prop va estar de detenir l'expresident, la informació errònia que va donar de la marca del vehicle va fer que els seus companys es dediquessin a buscar el cotxe equivocat.

stats