Primera renúncia al govern d'Illa: la parella de Sílvia Paneque dimiteix com a cap de gabinet

Junts havia reclamat la compareixença de la nova portaveu del Govern per un cas de "nepotisme"

ARA
2 min
El president del Govern, Salvador Illa, i la consellera de Territori, Sílvia Paneque.

BarcelonaTot i que encara està en fase de nomenaments, el Govern de Salvador Illa té ja la seva primera renúncia. Alfons Jiménez, parella de la flamant consellera de Territori, Sílvia Paneque, ha dimitit com a cap de gabinet de la consellera segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l'ARA. Les primeres crítiques al nou executiu havien arribat precisament per aquest nomenament. Junts fins i tot havia reclamat la compareixença al Parlament de la nova consellera per un cas que consideren de "nepotisme". Tot i les crítiques, fonts socialistes havien defensat els darrers dies el nomenament de Jiménez, argumentant que es tractava d'un càrrec de confiança i que fa temps que és la mà dreta de Paneque.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta dirigida al president de la Generalitat i també a la consellera, a la qual ha tingut accés l'ARA, Jiménez els explica els motius de la renúncia: "La meva trajectòria professional evidencia que les acusacions tenen únicament la voluntat de persones concretes i organitzacions polítiques de fer mal al govern. No estic disposat a acceptar aquesta conseqüència i, per aquesta raó, prenc aquesta decisió". Jiménez és actualment el secretari d'organització del PSC a les comarques gironines.

El nou govern socialista intenta d'aquesta manera frenar la primera polèmica del mandat, que amenaçava de convertir-se en crisi. Junts també ha apuntat en l'última setmana a un altre dels càrrecs nomenats recentment: el de Yolanda Collboni, germana de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que és assessora en projectes transversals al departament de la Presidència. El titular d’aquest departament és Albert Dalmau, que fins fa poc ha estat gerent de l’Ajuntament de Barcelona.

Pendents del 'sottogoverno'

Illa va nomenar fa deu dies els seus setze consellers, però encara queden molts nomenaments pendents de les persones que ocuparan el sottogoverno. De fet, s'espera que aquest pròxim dimarts, coincidint amb la reunió del consell executiu, ja n'arribi un bon gruix per cobrir els càrrecs que han quedat vacants amb el canvi de Govern. Als que estiguessin previstos se n'haurà d'afegir un més, per rellevar Alfons Jiménez en les tasques d'assessorament a la consellera de Territori que, a més, també fa de portaveu del Govern.

stats