POLÍTICA
Política04/03/2013

La pressió social estova els partits de cara a la llei electoral

CiU i PSC s'obren ara a acceptar elements de racionalització de la despesa electoral en elements d'administració electoral com la tramesa de propaganda

M.colomer
i M.colomer

BarcelonaRes serà com va ser, i els partits polítics comencen a donar mostres de ser-ne conscients. La creixent desconfiança de la ciutadania respecte de les institucions i la pressió social sorgida amb l'esclat de diversos escàndols de corrupció ha fet que prengui la idea que el fracàs no és una opció aquest cop. Així s'ha constatat aquest dilluns en la segona jornada de la ponència parlamentària per debatre la llei electoral.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, CiU i PSC s'han obert ara ja a racionalitzar la despesa electoral per exemple amb enviaments conjunts de la propaganda electoral, com proposava la comissió d'experts el 2010, un element que van rebutjar els que llavors, el 2010, eren els dos primers partits del Parlament. Encara hi ha elements de discrepància, però a l'entorn de si l'enviament ha de ser conjunt o bé si simplement s'ha de reduir l'aportació de l'administració als partits per aquest concepte.

Cargando
No hay anuncios

Enèsim intent, ara amb pressió

Es tracta de l'enèsim intent de dotar de llei electoral pròpia Catalunya, l'única comunitat autònoma espanyola que no ha estat capaç d'acordar-la des de la Transició. La ponència s'ha reunit aquest dilluns al Parlament per revisar la vigència dels aspectes en què ja s'havia avançat el 2010, abans que la convocatòria d'eleccions fes decaure els treballs. Els partits diuen que treballen amb voluntat de tancar un acord aquest mateix curs polític, una possibilitat per altra banda complicada. Si bé pel que fa a l'administració electoral l'acord el veuen més possible, la clau de tot plegat estarà en la discussió del sistema electoral pròpiament dit.